<
Schliessen
Schliessen

2020. Godina se nalazi pod sretnom zvijezdom – Hausengel slavi svoj jubilej od 15 godina!

Nova godina – nova sreća! A za nas kod Husengela nova godina započinje sa sretnim vijestima. Jer 2020 slavimo naš jubilej od 15 godina! Od 2005. Se zalažemo za potpunu brigu koja se odlikuje poštivanjem i dostojanstvom. U tom vremenu smo pokrenuli puno toga, a barem još toliko imamo u planu. S ponosom gledamo na jednu motivirajuću poduzetnu priču, a pogled usmjeravamo prema budućnosti.

Tko je onda mogao misliti da će Hausengel postati međunarodno agirajuće poduzeće s vlastitom strukturom u inozemstvu? Da će 15 godina kasnije imati 300 zaposlenika i suradnika i brojati više od 80.000 posredovanih njegovatelja u obitelji kojima je potrebna pomoć? Uz to dolaze i Hausengel njegovateljske usluge i jedna izražena suradnja i povezanost s institucijama zaduženim za zdravstvo, politiku i istraživanja. „Tada nitko od nas nije mogao zamisliti da ćemo jednoga dana imati svoje poduzeće.“, prisjeća se Doris Wenz, suosnivačica obiteljskog poduzeća. „Hausengel je proizašao iz potrebe koja nam se javila, kada smo se našli ispred izazova da za svoga djeda organiziramo dostojanstvenu njegu i skrb u poznatom kućnom okruženju. Htjeli smo proslijediti svoja iskustva i drugim obiteljima koje se nalaze u sličnim situacijama“, ispričao je Simon Wenz, predsjednik Hausengel Holding AG-a. A danas? Možemo reći: to je odlično funkcioniralo! Zašto? Jer je Hausengel koncept jedinstven i na poseban način uzima u obzir sve potrebe svih uključenih u proces njege.

Saznajte više o našoj priči i našem konceptu.

Naša priča pokazuje da: je njega onih kojima je potreban pomoć izazov našeg vremena. Njemačka postaje sve „starija“ i sve je više osoba kojima je potrebna njega i skrb. „Naš deklarirani cilj je poboljštai regionalnu njegu i skrb na mjestu, kao i popuniti moguće nedorečenosti pri procesu skrbi. Kroz izgradnju regionalnih mreža, pružanje podrške strukturno slabijim područjima i intenzivnoj suradnji sa svima koji su uključeni u njegu želimo ojačati ambulantnu skrb“, Simon Wenz

Aktivna izmjena iskustava opisuje ovu misao o umrežavanju – jer samo tako nastaju izvrsne ideje, kao npr. generacijski park u mjestu osnivanja Hausengela u Ebersdorfgrundu ili razvoj jednog DIN standarda za „24-satnu skrb“. Od onda se borimo za veću transparentnost i osiguranje kvalitete u branši, a i u budućnosti ćemo se zalagati da oni kojima je potrebna njega, kao i svi njihovi članovi obitelji dobiju pravu uslugu, na pravom mjestu, u pravo vrijeme.  

Radujemo se još jednoj godini u kojoj ćemo sva svoja iskustva i znanja iz zadnjih 15 godina aktivno iskoristiti kako bi inicirali nužne promjene, postavili impulse i gurali svoje ideje naprijed.