Božić 2020 – drukčiji, no ipak slavlje ljubavi

Stihovi poznate božićne pjesme kažu „U to vrijeme godišta“. Upravo je tako: i ove posebne godine slavimo Badnjak 24.prosinca. No, ono što se sigurno promijenilo je način na koji ga slavimo.  

Vrijeme adventa sa sobo nosi mnogobrojne tradicije: adventski kalendar, božićne pjesme i priče, pečenje kolača, božićni sajmovi, koncerti, rasvjeta – no neke od ovih tradicija su morale biti ukinute za 2020 godinu. Mnogima zbog držanja razmaka i higijenskih mjera nije do slavlja. No ovo teško vrijeme zahtjeva pouzdanje i snagu.

Korona pandemija je možda promijenila način na koji se odnosima prema predbožićnom vremenu, no okolnosti su nam ipak pokazale da istinske božićne vrijednosti ostale postojane, a to su: solidarnost, zajedništvo i ljudskost. Božić je bio i ostaje slavlje svjetla, radosti i nade.

Božić 2020 – drukčiji, no ipak slavlje ljubavi

Ovaj Božić neće biti veliko obiteljsko slavlje i okupljanje, a za djedove i bake to znači da neće biti zajedničkog otvaranja poklona sa svojim unucima ispod jelke, no ipak postoje mogućnosti kako ostati u kontaktu, a to je u ovim vremenima iznimno važno. Božićni pozdravi putem pošte, možda čak s čestitkom koju ste izradili predstavljaju lijepu ideju. Možete međusobno komunicirati i putem Skypea, Facetimea ili Whatsappa, možda čak i slaviti zajedno, stupiti u kontakt i vidjeti se virtualno. Tko nema te mogućnosti može jednostavno nazvati svoje najdraže. Bez obzira na krizu se približavano – u prenesom značenju – te smo tu jedni za druge. Nužna je kreativnost te smo zbog okolnosti ponekad prisiljeni krenuti potpuno novim putevima koji ponekad otvaraju iznenađujuće mogućnosti – a to nam, posebno u ovo vrijeme, može dati nove perspektive.

Svatko od nas ima mogućnost koncentrirati se na ono što je važno, a to je ono što nas spaja. A onaj koji traže dodatnu inspiraciju kako bi popravio božićno raspoloženje – može baciti pogled na naš digitalni adventski kalendar – u njemu možete pronaći puno sitnica i ideja koje mogu uljepšati ovo slavlje i vrijeme.  

Hausengel novosti
Pogled iza kulisa, najave i događaji
Sve vijesti

Svjetski dan bez duhana

Svjetski dan bez duhana ustanovljen je 31. svibnja 1987. od strane SZO (Svjetska zdravstvena organizacija). Od tada se ovaj dan koristi za podizanje svijesti o štetnosti pušenja. Inicijativa za…

Svjetski MS dan

Svjetski dan MS-a obilježava se 30. svibnja 2023. Ovom inicijativom nastoji se podići svijest o multiploj sklerozi i 2,8 milijuna ljudi u svijetu koji imaju MS. U Njemačkoj se aktivno radi na…

Ljetna nagradna igra za njegovatelje

Igrajte i Vi! Ljeto nam uskoro dolazi. Pripremili smo još jednu nagradnu igru posebno za korisnike Hausengel franšize. Svi njegovatelji koji prihvate radni nalog tijekom ljeta mogu osvojiti novčane…