Hausengel doprinosi novom poslovnom standardu na polju „24-satne njege“ – za više preglednosti i veću kvalitetu.

Takozvani oblik „ 24 -satne njege“ postaje sve važniji, dok po pitanju kvalitete ne postoji jedinstveni standard. Rezultat toga je veliki broj pružatelja usluga u zemlji i inozemstvu sa različitom kvalitetom poslovanja i različitom uslugom, što nerijetko stvara zabunu i nosi rizik za potrošace. Stoga pozdravljamo činjenicu da smo sa svojim znanjem i preko 15 godina iskustva, mogli doprinijeti novom poslovnom standardu koji rješava ovaj problem. Kao pružatelj usluge DIN-a, važno nam je osigurati veću transparentnost, veću zaštitu i visoku kvalitetu njege u cjelini.

Cilj ovog novog standarda (DIN SPEC 33454) je definirati zahtjeve koji nude orijentaciju svima koji su uključeni u njegu i svima koji se koriste njome. U dokumentu punog naziva: „Briga o ljudima kojima je potrebna pomoć skrbnika iz inozemstva koji žive u kućanstvu, zahtjevi za posrednike, pružatelje usluga i njegovatelje“ uključeni su zahtjevi za različite sudionike i njihovu interakciju.

Kriteriji su podjeljeni u različita područja:

  • Zahtjevi za njegovatelje (uključuju osnovno znanje stranog jezika za komunikaciju s njegovateljem i njihovom obitelji, osposobljavanje ili daljnje obrazovanje u području skrbi i podrške u kućnom okruženju kako bi se osiguralo trajno poboljšanje kvalitete skrbi. Važno za njegovatelje: U budućnosti, prije početka pružanja usluga njege bit će potreban tečaj prve pomoći!)
  • Zahtjevi za pripremu radnog mjesta (oprema mjesta boravka, namještena soba dostupna kao mjesto za odmor, neograničen pristup zajedničkoj upotrebi sanitarnih prostorija i kuhinje, dostupnost WLAN-a za njegovatelje tako da mogu kontaktirati svoju obitelj u domovini. Kao daljnje točke ističu se na primjer, dostupnost radne opreme i prijevoznih sredstava, tako da njegovatelj svoj posao može obavljati sigurno i kvalitetno. U tom smo pogledu postali vodeći, jer vama njegovateljima, tijekom rada, ništa ne smije nedostajati.
  • Zahtjevi za posrednike njegovatelja u kućnom okruženju (komunikacija i dostupnost, formalni, zakonski i organizacijski uvjeti itd. U osnovi, pružatelji usluga koji žele djelovati prema DIN SPEC 33454 moraju obaviti više obrazovnog posla i pružiti detaljne informacije o opsegu usluge te pružiti detaljne informacije o pravnoj osnovi njihove usluge. Prateći savjete i informacije prije, za vrijeme i nakon postupka smještaja moraju biti zajamčeni svi uvjeti. Podrška kvalificiranih zaposlenika u vezi njege komplementarna je mjera koja povećava kvalitetu).
  • Zahtjevi za pružatelje usluga skrbi u kućnom okruženju (suradnja s njegovateljem, stalni kontakt s njegovateljem i podrška).

DIN SPEC 33454 dostupan je od 29. sijecnja 2021. Može se preuzeti od prethodnog četvrtka (22.sijecnja 2021).

Zainteresirani mogu ovdje (LINK) pregledati dokument.

Svi članovi odbora (predstavnici potrošača, obitelji i osobe kojima je potrebna njega, upoznali su se sa pravnicima i znanstvenicima) koji su radili na DIN-u, složili su se sa objavljivanjem dokumenta.

Svi su složni u zaključku da je DIN SPEC samo početak. To je prvi službeni pokušaj u uspostavljanju obvezujućih zahtjeva i standarda u kvaliteti rada na području pružanja „24-satne njege“.

U primjeni DIN SPEC 33454 sigurno će se identificirati mnoga druga polazišta.

Hausengel novosti
Pogled iza kulisa, najave i događaji
Sve vijesti
 Uskršnja nagradna igra

Uskršnja nagradna igra

Hausengel cijeni predanost i požrtvnost njegovatelja koji praznike provode u inozemstvu pružajući pomoć onima kojima je potrebna skrb i njega. Ne odlučuje se svaki njegovatelj za rad tijekom uskrsnih...

Ograničenja za područja s novim sojevima korona virusa - što vrijedi?

Kako bi se ograničilo širenje novih sojeva koronavirusavirusa, propisi o ulasku u Njemačku neprestano se ažuriraju. Do jučer se za ulazak državljana iz država članica Europske unije nisu primjenjivala...

Nove promjene za one koji putuju za Njemačku

Od nedjelje, 24. siječnja 2020 vrijede nova pravila za putnike koji putuju za Njemačku, a dolaze iz tzv. visokorizičnih područja. Visokorizična područja su ona u kojima zbog širenja ili mutacije...