Hausengel doprinosi novom poslovnom standardu na polju „24-satne njege“ – za više preglednosti i veću kvalitetu.

Takozvani oblik „ 24 -satne njege“ postaje sve važniji, dok po pitanju kvalitete ne postoji jedinstveni standard. Rezultat toga je veliki broj pružatelja usluga u zemlji i inozemstvu sa različitom kvalitetom poslovanja i različitom uslugom, što nerijetko stvara zabunu i nosi rizik za potrošace. Stoga pozdravljamo činjenicu da smo sa svojim znanjem i preko 15 godina iskustva, mogli doprinijeti novom poslovnom standardu koji rješava ovaj problem. Kao pružatelj usluge DIN-a, važno nam je osigurati veću transparentnost, veću zaštitu i visoku kvalitetu njege u cjelini.

DIN SPEC 33454

Cilj ovog novog standarda (DIN SPEC 33454) je definirati zahtjeve koji nude orijentaciju svima koji su uključeni u njegu i svima koji se koriste njome. U dokumentu punog naziva: „Briga o ljudima kojima je potrebna pomoć skrbnika iz inozemstva koji žive u kućanstvu, zahtjevi za posrednike, pružatelje usluga i njegovatelje“ uključeni su zahtjevi za različite sudionike i njihovu interakciju.

Kriteriji su podjeljeni u različita područja:

  • Zahtjevi za njegovatelje (uključuju osnovno znanje stranog jezika za komunikaciju s njegovateljem i njihovom obitelji, osposobljavanje ili daljnje obrazovanje u području skrbi i podrške u kućnom okruženju kako bi se osiguralo trajno poboljšanje kvalitete skrbi. Važno za njegovatelje: U budućnosti, prije početka pružanja usluga njege bit će potreban tečaj prve pomoći!)
  • Zahtjevi za pripremu radnog mjesta (oprema mjesta boravka, namještena soba dostupna kao mjesto za odmor, neograničen pristup zajedničkoj upotrebi sanitarnih prostorija i kuhinje, dostupnost WLAN-a za njegovatelje tako da mogu kontaktirati svoju obitelj u domovini. Kao daljnje točke ističu se na primjer, dostupnost radne opreme i prijevoznih sredstava, tako da njegovatelj svoj posao može obavljati sigurno i kvalitetno. U tom smo pogledu postali vodeći, jer vama njegovateljima, tijekom rada, ništa ne smije nedostajati.
  • Zahtjevi za posrednike njegovatelja u kućnom okruženju (komunikacija i dostupnost, formalni, zakonski i organizacijski uvjeti itd. U osnovi, pružatelji usluga koji žele djelovati prema DIN SPEC 33454 moraju obaviti više obrazovnog posla i pružiti detaljne informacije o opsegu usluge te pružiti detaljne informacije o pravnoj osnovi njihove usluge. Prateći savjete i informacije prije, za vrijeme i nakon postupka smještaja moraju biti zajamčeni svi uvjeti. Podrška kvalificiranih zaposlenika u vezi njege komplementarna je mjera koja povećava kvalitetu).
  • Zahtjevi za pružatelje usluga skrbi u kućnom okruženju (suradnja s njegovateljem, stalni kontakt s njegovateljem i podrška).

DIN SPEC 33454 dostupan je od 29. sijecnja 2021. Može se preuzeti od prethodnog četvrtka (22.sijecnja 2021).

Zainteresirani mogu ovdje (LINK) pregledati dokument.

Svi članovi odbora (predstavnici potrošača, obitelji i osobe kojima je potrebna njega, upoznali su se sa pravnicima i znanstvenicima) koji su radili na DIN-u, složili su se sa objavljivanjem dokumenta.

Svi su složni u zaključku da je DIN SPEC samo početak. To je prvi službeni pokušaj u uspostavljanju obvezujućih zahtjeva i standarda u kvaliteti rada na području pružanja „24-satne njege“.

U primjeni DIN SPEC 33454 sigurno će se identificirati mnoga druga polazišta.

Hausengel novosti
Pogled iza kulisa, najave i događaji
Sve vijesti

Svjetski dan sigurnosti pacijenta

Prepoznajući sigurnost pacijenta kao globalni zdravstveni prioritet, u svibnju 2019. godine na 72. Skupštini Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) sve članice su podržale Svjetski dan sigurnosti...

Dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine.

Cilj je naglasiti važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i...

Svjetski humanitarni dan

Svake godine tisuće ljudi diljem svijeta riskira vlastite živote i dovodi se u opasnosti radeći na zahtjevnim humanitarnim aktivnostima u cijelom svijetu. Rad u zemljama trećeg svijeta, koje su...