<
Schliessen
Schliessen

Hausengel doprinosi novom poslovnom standardu na polju „24-satne njege“ – za više preglednosti i veću kvalitetu.

Takozvani oblik „ 24 -satne njege“ postaje sve važniji, dok po pitanju kvalitete ne postoji jedinstveni standard. Rezultat toga je veliki broj pružatelja usluga u zemlji i inozemstvu sa različitom kvalitetom poslovanja i različitom uslugom, što nerijetko stvara zabunu i nosi rizik za potrošace. Stoga pozdravljamo činjenicu da smo sa svojim znanjem i preko 15 godina iskustva, mogli doprinijeti novom poslovnom standardu koji rješava ovaj problem. Kao pružatelj usluge DIN-a, važno nam je osigurati veću transparentnost, veću zaštitu i visoku kvalitetu njege u cjelini.

DIN SPEC 33454

Cilj ovog novog standarda (DIN SPEC 33454) je definirati zahtjeve koji nude orijentaciju svima koji su uključeni u njegu i svima koji se koriste njome. U dokumentu punog naziva: „Briga o ljudima kojima je potrebna pomoć skrbnika iz inozemstva koji žive u kućanstvu, zahtjevi za posrednike, pružatelje usluga i njegovatelje“ uključeni su zahtjevi za različite sudionike i njihovu interakciju.

Kriteriji su podjeljeni u različita područja:

  • Zahtjevi za njegovatelje (uključuju osnovno znanje stranog jezika za komunikaciju s njegovateljem i njihovom obitelji, osposobljavanje ili daljnje obrazovanje u području skrbi i podrške u kućnom okruženju kako bi se osiguralo trajno poboljšanje kvalitete skrbi. Važno za njegovatelje: U budućnosti, prije početka pružanja usluga njege bit će potreban tečaj prve pomoći!)
  • Zahtjevi za pripremu radnog mjesta (oprema mjesta boravka, namještena soba dostupna kao mjesto za odmor, neograničen pristup zajedničkoj upotrebi sanitarnih prostorija i kuhinje, dostupnost WLAN-a za njegovatelje tako da mogu kontaktirati svoju obitelj u domovini. Kao daljnje točke ističu se na primjer, dostupnost radne opreme i prijevoznih sredstava, tako da njegovatelj svoj posao može obavljati sigurno i kvalitetno. U tom smo pogledu postali vodeći, jer vama njegovateljima, tijekom rada, ništa ne smije nedostajati.
  • Zahtjevi za posrednike njegovatelja u kućnom okruženju (komunikacija i dostupnost, formalni, zakonski i organizacijski uvjeti itd. U osnovi, pružatelji usluga koji žele djelovati prema DIN SPEC 33454 moraju obaviti više obrazovnog posla i pružiti detaljne informacije o opsegu usluge te pružiti detaljne informacije o pravnoj osnovi njihove usluge. Prateći savjete i informacije prije, za vrijeme i nakon postupka smještaja moraju biti zajamčeni svi uvjeti. Podrška kvalificiranih zaposlenika u vezi njege komplementarna je mjera koja povećava kvalitetu).
  • Zahtjevi za pružatelje usluga skrbi u kućnom okruženju (suradnja s njegovateljem, stalni kontakt s njegovateljem i podrška).

DIN SPEC 33454 dostupan je od 29. sijecnja 2021. Može se preuzeti od prethodnog četvrtka (22.sijecnja 2021).

Zainteresirani mogu ovdje (LINK) pregledati dokument.

Svi članovi odbora (predstavnici potrošača, obitelji i osobe kojima je potrebna njega, upoznali su se sa pravnicima i znanstvenicima) koji su radili na DIN-u, složili su se sa objavljivanjem dokumenta.

Svi su složni u zaključku da je DIN SPEC samo početak. To je prvi službeni pokušaj u uspostavljanju obvezujućih zahtjeva i standarda u kvaliteti rada na području pružanja „24-satne njege“.

U primjeni DIN SPEC 33454 sigurno će se identificirati mnoga druga polazišta.