Schliessen
Schliessen

Međunarodni dan njegovatelja - jer ljudskost je važna

11. lipnja je jedan poseban dan. Obilježavamo ga od 2016. godine: Međunarodni dan njegovatelja. Hausengel je inicirao ovaj dan sjećanja kako bi podsjetio na neprocjenjivi doprinos njegovatelja zdravstvenoj skrbi širom svijeta. Cijenimo što potiču radost i kvalitetu života; olakšavaju obiteljima skrb za osobe kojima je ona potrebna, te unose ogromnu dozu ljudskosti u njegovateljsku svakodnevicu. Korona kriza  je posebno pokazala važnost kućne njege i općenito podrške, a posebno 24-satne skrbi.

Međunarodni dan njegovatelja

Preko 300 000 kućanstava u Njemačkoj ovisi o njegovateljima i ovakvom obliku skrbi. Uz njihovu pomoć i potporu, mnogima kojima je potrebna skrb, pa i njihovim obiteljima, uopće je i omogućena briga i podrška u vlastita četiri zida. Štovise, njegovatelji iz istočne Europe su u Njemačkoj jedan od glavnih stupova zdravstvene njege. Korona kriza je to još pojačala, a ambulantna skrb postala je još važnija. Međunarodni dan njegovatelja ne odnosi se samo na to da njegovatelji budu sustavno relevantni. Činjenice i brojke to dokazuju, ali radi se i o humanosti, altruizmu i kvalitetama koje nisu mjerljive. Jedno je vrlo jasno: nije sva njega samo obična pomoć. Ne radi se samo o pružanju najnužnije skrbi  osobama u potrebi. Naši njegovatelji su tu za druge ljude. Stalo im je. Nude drugima svoju naklonost, društvo i pažnju. Gotovo svakodnevno primamo poruke od zahvalnih obitelji koje potvrđuju kako naši „kućni andeli“ (Hausengel nap.a.) opravdavaju svoj status (neke reference možete pronaći ovdje).  Također se i mi zahvaljujemo na ogromnom  zalaganju i osjećaju odgovornosti! Ponosni smo što suradujemo s tako divnim ljudima.

Budući da nam je vrlo važna dobrobit naših kućnih anđela i obitelji koje traže pomoć, godinama se zalažemo da skrb i podrška bude što korektnija i pravednija za sve uključene. Zbog toga smo uveli DIN standard koji osigurava veću transparentnost, pravnu sigurnost i pravednost u industriji.

Nije slučajno da Hausengel njegovatelji cijene suradnju s nama i svoju samostalnu njegovateljsku djelatnost u Njemačkoj. Činimo sve što možemo kako bi se i naši njegovatelji mogli osjećati "u potpunosti zbrinuto". Pročitajte ovdje zašto nam njegovatelji vjeruju.

Međunarodni dan njegovatelja koristimo kao priliku da se zahvalimo i prisjetimo onoga što je zaista važno: da smo tu jedni za druge.