<
Schliessen
Schliessen

Na što bi njegovatelji trebali obratiti pozornost pri odabiru agencije za posredovanje?

Planirate li raditi kao njegovatelji u Njemačkoj? Kako odabrati najbolju agenciju? Što trebate uzeti u obzir kada tražite posao? Prilikom odabira posla i agencije potrebno je uzeti u obzir nekoliko aspekata.

Zanimanje njegovatelj postaje sve popularnija u Hrvatskoj. Njegovateljice se rado odlučuju za odlazak u Njemačku jer ih privlače vrlo dobra zarada i mogućnost legalnog rada.

U zadnje vrijeme osnovano je niz tvrtki koje posreduju u dogovaranju i organiziranju poslova njege u Njemačkoj i često nude vrlo zanimljive poslove. Nažalost, nije svaka od ovih agencija pouzdana.

Dakle, kako izbjeći prevaru? Kako odabrati najbolje za sebe? Na što treba obratiti pozornost pri odabiru agencije? Evo nekoliko korisnih savjeta Hausengela, tvrtke koja je u industriji njege već više od 17 godina!

  • Upis u Državni sudski registar. Na temelju tih podataka možete utvrditi da li tvrtka stvarno posluje na hrvatskom tržištu. Način provjere je vrlo jednostavan: na www.sudreg.pravosudje.hr samo trebate unijeti naziv tvrtke koja vas zanima.
  • Web stranica - svaka ugledna tvrtka trebala bi imati web stranicu na kojoj se mogu pronaći sve važne informacije o tvrtki, te kontakt podaci.
  • Dugogodišnje iskustvo - iza dugogodišnjeg iskustva najčešće stoje dobro strukturirani procesi, transparentni i pravno sigurni ugovori, razrađena pravila suradnje i zadovoljni korisnici.
  • Ugovori – trebaju biti transparentni, uvijek na hrvatskom jeziku ili dvojezični.
  • Bez naknada za smještaj - tvrtke bi trebale naplaćivati ​​naknade za smještaj samo za obitelji. Njegovateljica treba primati dogovorenu neto plaću.
  • Dostupnost 24 sata dnevno - svaka dobra agencija će osigurati da su hitnim slučajevima za pomoć i rješavanje problema njihovi savjetnici dostupni 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.
  • Osiguranje - ovisno o obliku suradnje, agencija treba ponuditi osiguranje njegovateljima
  • Priznanja i nagrade – vrijedi obratiti pozornost na to je li tvrtka prepoznata od strane industrijskih istraživačkih instituta ili časopisa za njezina postignuća, etičko i moralno ponašanje ili kvalitetu pruženih usluga.
  • Preporuke i reference – lakše se odlučiti kada netko preporuči provjerenu agenciju, koja svakako ulijeva veće povjerenje. Dobre i pouzdane agencije često plaćaju premiju za upućivanje novih njegovatelja.

 

Agencija Hausengel je naklonjena njegovateljima. Više od 17 godina marljivo radimo na izgradnji našeg brenda, slijedimo svoju misiju i razvijamo se za dobrobit naših njegovatelja. Tvrtka je 2022. godine po treći put nagrađena u industrijskom natjecanju „Najbolje u Njemačkoj". Među 20.000 ocijenjenih tvrtki, to je Hausengel, koja je ponovno nagrađena zahvaljujući brojnim pozitivnim preporukama zadovoljnih korisnika. Zadovoljstvo našeg osoblja za podršku je neprocjenjivo i motivira nas da svoj posao uvijek obavljamo na visokoj razini.

Odabir agencije nije jednostavan, stoga treba odabrati agenciju s dugogodišnjim iskustvom, osiguranjem od nezgode, s provjerenim poslovima i koordinatorom i najbolje da bude dobro ocijenjena na internetu ili na društvenim mrežama.