Pozitivni aspekti njegovateljstva

Povezanosti između tjelesnog i psihičkog zdravlja u njegovateljstvu dobro su utvrđene. Razna istraživanja pokazala su da preuzimanje uloge njegovatelja može biti vrlo korisno. Njegovatelji su vitalan resurs u zdravstvenoj industriji.

Mnogi njegovatelji navode da skrb i njega prema drugoj osobi čini da se osjećaju dobro u sebi i da su potrebni, da im daje smisao njihovim životima i omogućuje učenje novih vještina i jača njihove odnose s drugima ljudima.

Pojedinci u društvenim ljudskim vezama su sretniji, zdraviji i žive dulje od onih koji su društveno izolirani. Razna otkrića sugeriraju da pružanje podrške ili pomoći (u ovom slučaju njege) drugima može biti jednako korisna za zdravlje kao i primanje podrške i njege. Pojedinci koji pružaju podršku prijateljima, rođacima ili susjedima, te ljudi koji pružaju emocionalnu podršku svojim partnerima imaju manje posljedice stresa od pojedinaca koji ne pomažu drugima ni u kakvim okolnostima.

Prema nekim istraživanjima preko 80% posto njegovatelja smatra pozitivnim iskustvom pomagati nekom drugom. I mnogi obiteljski njegovatelji govore o pozitivnim iskustvima u brizi za druge, uključujući i osjećaj da uzvraćaju nekome tko se brinuo za njih. Zadovoljni su spoznajom da njihovi voljeni dobivaju izvrsnu skrb i njegu, osobni rast i veći smisao i svrhu u životu.

I njegovatelji Hausengela pružaju svakodnevno humanitarne vrijednosti ljudima kojima je to najpotrebnije. Svakim danom pomažu svojim štićenicima u poboljšanju životnih standarda.

Lijepo je pomagati drugima.

Mnogi njegovatelji navode da nalaze dobrobiti u svojoj ulozi i aktivnostima. Na to se sve više gleda kao na pozitivan oblik suočavanja sa stresnim okolnostima i situacijama. Pronalaženje dobrobiti može biti proizvod sposobnosti pronalaženja smisla kroz pozitivne stvari, duhovna uvjerenja ili druge mehanizme suočavanja sa stresom.

Njegovatelji koji percipiraju više koristi od njege, nisu skloni velikim razinama depresije ili stresa. Osjećaji zadovoljstva i dobrobiti mogu biti velika korist za njegovatelje, čak i nakon završetka obavljanja posla njegovatelja.

Hausengel novosti
Pogled iza kulisa, najave i događaji
Sve vijesti

Kako se zaštititi od jesenskih prehlada: učinkovite strategije i savjeti

Jesen, iako lijepa, ujedno je i vrijeme kada je naš organizam osjetljiviji na prehlade i infekcije. Promjenjive temperature, vlažnost i povećana aktivnost virusa čimbenici su koji potiču bolesti.…

Svjetski dan Alzheimerove bolesti

Svjetski dan Alzheimerove bolesti: Zahvala njegovateljima

Povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, posebno zahvaljujemo vama, njegovateljima. Vaš svakodnevni angažman u pružanju podrške osobama s demencijom zaslužuje najviše priznanje. Alzheimer ne…

Proglašeni su pobjednici ljetne nagradne igre

Tijekom ljeta, mnogi korisnici naše franšize koriste omor a neki od njih traže posao. U Hausengel ljetnoj nagradnoj igri sudjelovali su svi koji su od 1. lipnja do 31. kolovoza preuzeli radni nalog u…