Važne informacije za osobe koje putuju za Njemačku

Njemačka uvodi obveznu 14 dnevnu karantenu za osobe koje dolaze iz rizičnih područja, kao i obvezu prilaganja rezultata testa na SARS-CoV-2-Koronavirus.

Važne informacije za osobe koje putuju za Njemačku

Njemačka uvodi obveznu 14 dnevnu karantenu za osobe koje dolaze iz rizičnih područja, kao i obvezu prilaganja rezultata testa na SARS-CoV-2-Koronavirus. Rizična područja u Europi svakodnevno aktualizira njemački Robert Koch-Institut, a ujedno objavljuje sve informacije.

Osobe koje u Njemačku dolaze iz rizičnih područja moraju ispuniti putni list i navesti točnu adresu na kojoj će se nalaziti za vrijeme karantene u trajanju od 14 dana.

Putnici koji su se unutar 14 dana do putovanja nalazili na rizičnim područjima, dužni su nakon dolaska, prema zahtjevu zadužene zdravstvene ustanove ili od države imenovane institucije, priložiti rezultate testa na Koronavirus SARS-CoV-2. U suprotnom, na zahtjev, moraju obaviti testiranje.

Ako su rezultati testa negativni, najčešće je procedura takva da osoba nije dužna ići u karantenu. U određenim zemljama je ipak nužno ponovno testiranje.

Bez obzira na rezultate testiranja: ako unutar 14 dana od dolaska iz rizičnog područja dođe do pojave simptoma tipičnih za COVID-19 (nestašica zraka, kašalj, povišena tjelesna temperatura, nestanak osjeta njuha ili okusa) morate odmah o tome informirati zadužena zdravstvena tijela. Neklasične simptome – čak i ako je test negativan- morate prokomentirati s liječnikom.

Obveza karantene se ne odnosi na njegovatelje ako imaju putni list i potvrdu potrebnu za prelazak granice. Potvrde za prelazak granice izdaje Vaša agentica.

Informacije u tekstu odgovaraju informativnom stanju od 16.10.2020. Moguće su svakodnevne promjene. Najnovije informacije o putovanjima možete pronaći na stranicama Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i Njemačke.

Daljnje informacije možete pronaći na našoj internetskoj mrežnoj stranici.

Ako živite u sljedećim područjima, a imate u planu u skorije vrijeme putovati u Njemačku, molimo Vas da se pridržavate gore navedenih pravila.

Obveza karantene se ne odnosi na njegovatelje ako imaju putni list i potvrdu potrebnu za prelazak granice. Potvrde za prelazak granice izdaje Vaša agentica.

Sljedeće županije se trenutno smatraju rizičnim područjima u Hrvatskoj:

 • Brodsko-Posavska ( rujna – 7. listopada)
 • Dubrovnačko-Neretvanska (od 9. rujna)
 • Grad Zagreb (od 17. listopada)
 • Krapinsko-Zagorska (seit 7. listopada)
 • Ličko-Senjska (od 23. rujna)
 • Međimurska (od 17. listopada)
 • Požeško-slavonska (od 9. rujna)
 • Sisačko-moslavačka (od 7. listopada)
 • Splitsko-dalmatinska (od 20. kolovoza)
 • Virovitičko-podravska (od 16. rujna)
 • Vukovarsko-srijemska (od 7. listopada)

Od 1. studenog 2020. je cijela Hrvatska prozvana rizičnim područjem.

Hausengel novosti
Pogled iza kulisa, najave i događaji
Sve vijesti

Važnost njegovateljstva

Starijima je potrebno pružiti kompletnu skrb koja je različita individualno; bilo dnevnu, poludnevnu, noćnu ili potpunu. Pri odabiru pružatelja kućne njege, njegovateljice ili njegovatelja, obiteljima...

Njega starijih osoba za vrijeme velikih vrućina

Raditi kao njegovatelj starijih osoba je zahtjevan i težak zadatak. Posao sa sobom nosi veliku odgovornost. Njegovatelji su ti koji prvi primjećuju potencijalno zabrinjavajuće simptome koji utječu na...

» U potpunosti zbrinuti « Hausengel započinje novom uslugom prijevoza za primatelje franšize

Više od 16 godina Hausengel se zalaže za najvišu kvalitetu, potpunu pravnu sigurnost i transparentnost. Ukoliko želite raditi kao njegovatelj, Vaš smo partner u posredovanju za ozbiljne i unosne...