Važne informacije za osobe koje putuju za Njemačku

Njemačka uvodi obveznu 14 dnevnu karantenu za osobe koje dolaze iz rizičnih područja, kao i obvezu prilaganja rezultata testa na SARS-CoV-2-Koronavirus.

Važne informacije za osobe koje putuju za Njemačku

Njemačka uvodi obveznu 14 dnevnu karantenu za osobe koje dolaze iz rizičnih područja, kao i obvezu prilaganja rezultata testa na SARS-CoV-2-Koronavirus. Rizična područja u Europi svakodnevno aktualizira njemački Robert Koch-Institut, a ujedno objavljuje sve informacije.

Osobe koje u Njemačku dolaze iz rizičnih područja moraju ispuniti putni list i navesti točnu adresu na kojoj će se nalaziti za vrijeme karantene u trajanju od 14 dana.

Putnici koji su se unutar 14 dana do putovanja nalazili na rizičnim područjima, dužni su nakon dolaska, prema zahtjevu zadužene zdravstvene ustanove ili od države imenovane institucije, priložiti rezultate testa na Koronavirus SARS-CoV-2. U suprotnom, na zahtjev, moraju obaviti testiranje.

Ako su rezultati testa negativni, najčešće je procedura takva da osoba nije dužna ići u karantenu. U određenim zemljama je ipak nužno ponovno testiranje.

Bez obzira na rezultate testiranja: ako unutar 14 dana od dolaska iz rizičnog područja dođe do pojave simptoma tipičnih za COVID-19 (nestašica zraka, kašalj, povišena tjelesna temperatura, nestanak osjeta njuha ili okusa) morate odmah o tome informirati zadužena zdravstvena tijela. Neklasične simptome – čak i ako je test negativan- morate prokomentirati s liječnikom.

Obveza karantene se ne odnosi na njegovatelje ako imaju putni list i potvrdu potrebnu za prelazak granice. Potvrde za prelazak granice izdaje Vaša agentica.

Informacije u tekstu odgovaraju informativnom stanju od 16.10.2020. Moguće su svakodnevne promjene. Najnovije informacije o putovanjima možete pronaći na stranicama Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i Njemačke.

Daljnje informacije možete pronaći na našoj internetskoj mrežnoj stranici.

Ako živite u sljedećim područjima, a imate u planu u skorije vrijeme putovati u Njemačku, molimo Vas da se pridržavate gore navedenih pravila.

Obveza karantene se ne odnosi na njegovatelje ako imaju putni list i potvrdu potrebnu za prelazak granice. Potvrde za prelazak granice izdaje Vaša agentica.

Sljedeće županije se trenutno smatraju rizičnim područjima u Hrvatskoj:

 • Brodsko-Posavska ( rujna – 7. listopada)
 • Dubrovnačko-Neretvanska (od 9. rujna)
 • Grad Zagreb (od 17. listopada)
 • Krapinsko-Zagorska (seit 7. listopada)
 • Ličko-Senjska (od 23. rujna)
 • Međimurska (od 17. listopada)
 • Požeško-slavonska (od 9. rujna)
 • Sisačko-moslavačka (od 7. listopada)
 • Splitsko-dalmatinska (od 20. kolovoza)
 • Virovitičko-podravska (od 16. rujna)
 • Vukovarsko-srijemska (od 7. listopada)

Od 1. studenog 2020. je cijela Hrvatska prozvana rizičnim područjem.

Hausengel novosti
Pogled iza kulisa, najave i događaji
Sve vijesti

Ljetna nagradna igra za njegovatelje

Pandemija uzrokovana Covid-19 virusom promijenila je puno toga u našem životu, ali ne može zaustaviti ljeto! Pripremili smo ljetnu nagradnu igru za naše korisnike franšize, koji su čak i tijekom...

Naša uskršnja nagradna igra je završena

Došlo je i to vrijeme, naša uskršnja nagrana igra je završena! Pripremili smo novčane nagrade za naše korisnike franšize koji su preuzeli radni nalog u Njemačkoj između 1. i 6. travnja. Sretni...

Cijepljenje protiv Covid-19 za njegovatelje

Starije osobe, kao i kronične bolesnike,  poželjno je cijepiti jer spadaju u rizičnu skupinu. Zbog opasnosti od infekcije njima je hitno potrebna zaštita. Prema Pravilniku o cijepljenju protiv...