Važne informacije za osobe koje putuju za Njemačku

Njemačka uvodi obveznu 14 dnevnu karantenu za osobe koje dolaze iz rizičnih područja, kao i obvezu prilaganja rezultata testa na SARS-CoV-2-Koronavirus.

Njemačka uvodi obveznu 14 dnevnu karantenu za osobe koje dolaze iz rizičnih područja, kao i obvezu prilaganja rezultata testa na SARS-CoV-2-Koronavirus. Rizična područja u Europi svakodnevno aktualizira njemački Robert Koch-Institut, a ujedno objavljuje sve informacije.

Osobe koje u Njemačku dolaze iz rizičnih područja moraju ispuniti putni list i navesti točnu adresu na kojoj će se nalaziti za vrijeme karantene u trajanju od 14 dana.

Putnici koji su se unutar 14 dana do putovanja nalazili na rizičnim područjima, dužni su nakon dolaska, prema zahtjevu zadužene zdravstvene ustanove ili od države imenovane institucije, priložiti rezultate testa na Koronavirus SARS-CoV-2. U suprotnom, na zahtjev, moraju obaviti testiranje.

Ako su rezultati testa negativni, najčešće je procedura takva da osoba nije dužna ići u karantenu. U određenim zemljama je ipak nužno ponovno testiranje.

Bez obzira na rezultate testiranja: ako unutar 14 dana od dolaska iz rizičnog područja dođe do pojave simptoma tipičnih za COVID-19 (nestašica zraka, kašalj, povišena tjelesna temperatura, nestanak osjeta njuha ili okusa) morate odmah o tome informirati zadužena zdravstvena tijela. Neklasične simptome – čak i ako je test negativan- morate prokomentirati s liječnikom.

Obveza karantene se ne odnosi na njegovatelje ako imaju putni list i potvrdu potrebnu za prelazak granice. Potvrde za prelazak granice izdaje Vaša agentica.

Informacije u tekstu odgovaraju informativnom stanju od 16.10.2020. Moguće su svakodnevne promjene. Najnovije informacije o putovanjima možete pronaći na stranicama Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske i Njemačke.

Daljnje informacije možete pronaći na našoj internetskoj mrežnoj stranici.

Ako živite u sljedećim područjima, a imate u planu u skorije vrijeme putovati u Njemačku, molimo Vas da se pridržavate gore navedenih pravila.

Obveza karantene se ne odnosi na njegovatelje ako imaju putni list i potvrdu potrebnu za prelazak granice. Potvrde za prelazak granice izdaje Vaša agentica.

Sljedeće županije se trenutno smatraju rizičnim područjima u Hrvatskoj:

 • Brodsko-Posavska ( rujna – 7. listopada)
 • Dubrovnačko-Neretvanska (od 9. rujna)
 • Grad Zagreb (od 17. listopada)
 • Krapinsko-Zagorska (seit 7. listopada)
 • Ličko-Senjska (od 23. rujna)
 • Međimurska (od 17. listopada)
 • Požeško-slavonska (od 9. rujna)
 • Sisačko-moslavačka (od 7. listopada)
 • Splitsko-dalmatinska (od 20. kolovoza)
 • Virovitičko-podravska (od 16. rujna)
 • Vukovarsko-srijemska (od 7. listopada)

Od 1. studenog 2020. je cijela Hrvatska prozvana rizičnim područjem.

Hausengel novosti
Pogled iza kulisa, najave i događaji
Sve vijesti
Božićna nagradna igra za njegovatelje

Božićna nagradna igra za njegovatelje

Želite li dodatan novac za vrijeme Božića? Ako da, sudjelujte u hausengelovoj božićnoj nagradnoj igri! Uvjeti za sudjelovanje su jednostavni, a ako budete imali sreće, možete osvojiti čak do €500...

Putovanje u Njemačku iz rizičnih područja

Od 1. listopada na svjetskoj razini su uvedena ograničenja i mjere za putovanja. Njemački Robert Koch institut redovno aktualizira podatke i područja u kojima snažno raste zaraza virusom COVID-19. To...

Pojačavamo mjere opreza protiv korone: brzi testovi i maske za njegovatelje

Pandemija korone ne popušta, no život se nastavlja. Udvostručili smo napore kako bi naši njegovatelji mogli obavljati svoj sistemski relevantan posao. Adekvatna samozaštita i zaštita drugih je za skrb...