<
Schliessen
Schliessen

Vodite li obrt u Njemačkoj? Ne zaboravite podmiriti svoje porezne obaveze njemačkoj poreznoj upravi!

Svi njegovatelji koji rade s Hausengelom vode vlastiti obrt u Njemačkoj. Zaposlenici tvrtke Hausengel pružaju podršku svim korisnicima franšize u svim formalnostima poslovanja/obrta, uključujući porezne prijave njemačkoj poreznoj upravi. U prvom tromjesečju nove godine poduzetnici (vlasnici obrta) od nas dobivaju porezni upitnik koji je potrebno ispuniti na samo nekoliko polja i vratiti ga u naš ured poštom ili e-mailom. Djelatnici Hausengela pobrinut će se za ostalo! Korisnici franšize imaju rok do kraja kalendarske godine, odnosno do 31. prosinca 2023. godine, za podmiriti račune njemačkoj poreznoj upravi.

Osim neovisnosti i slobode odlučivanja, prednosti samozapošljavanja su i visoke porezne olakšice za njemačke poduzetnike (vlasnike obrta). U 2022. godini će to iznositi 10.347 €. Za mnoge njegovatelje koji rade u Njemačkoj nema poreznih troškova jer njihov prihod spada u neoporezivu naknadu. No, svi koji su 2022. poslovali u Njemačkoj moraju predati poreznu prijavu, bez obzira na zaradu.

Svakome tko prekorači dopušteni iznos bit će naplaćen porez. U tom će slučaju osoblje Hausengela kontaktirati korisnika franšize i razgovarati o sljedećim koracima za plaćanje poreza.

Ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte: +385 31 303 141