<
Schliessen
Schliessen

Zašto je zaštita proizašla iz osiguranja toliko važna i zašto se rad na crno ne isplati

Važnost cjelovitog osiguranja u kućnoj  njezi je neosporna. Ne štiti samo njegovatelje, već i osobe o kojima se skrbi u slučaju nesreća ili ozljeda. Osiguranje od privatne odgovornosti pokriva eventualnu štetu tijekom obavljanja djelatnosti i na taj način omogućuje bezbrižan rad s naglaskom na starije osobe.

U Hausengelu se brinemo da svi naši njegovatelji imaju najbolju moguću zaštitu. Uz sveobuhvatno njemačko zdravstveno osiguranje i osiguranje od komercijalne odgovornosti na razini ambulantne službe, sve snage Hausengel-a su članovi strukovne udruge za zdravstvene usluge i socijalnu skrb (BGW) i stoga su zaštićeni osiguranjem od nezgode. To omogućuje našim njegovateljima  da se u potpunosti koncentriraju na svoje zadatke bez brige o birokratskim stvarima ili pitanjima osiguranja.

Unatoč ovoj važnoj zaštiti, još uvijek postoje neki koji rade na crno. Međutim, ključno je razumjeti da neprijavljeni rad nosi više nedostataka nego prednosti za njegovatelje. Za radnika koji radi  na crno ne postoji nikakva osiguravajuća zaštita, što može dovesti do značajnog financijskog opterećenja u slučaju nesreće i u najgorem slučaju, ugroziti egzistenciju njegovatelja. Osim toga, nema osiguranja za slučaj bolesti, što sa sobom nosi dodatni stres i neizvjesnost.

Osim toga, rad na crno  predstavlja visok pravni rizik jer postoji opasnost od visokih novčanih  kazni i gubitka ugleda ako se otkrije. Rizik od prijave povećava psihički stres.

Rad na crno također dovodi do nejasnih ugovora i propisa o radnom vremenu, čineći njegovatelje ranjivijima za iskorištavanje.

Svatko tko se odluči raditi kao njegovatelj svakako bi trebao birati renomirane pružatelje usluga i izbjegavati rad na crno. Jasni ugovorni uvjeti i dostatno osiguranje od velike su važnosti. Ugledne tvrtke poput Hausengela nude transparentne informacije o svojim naknadama iz osiguranja i radnim uvjetima. Ukoliko ste zainteresirani, stojimo Vam na raspolaganju za savjet.