Schliessen
Schliessen

Iznenađenje u vrtu

Marzena Schulz, Poljska

Hausengel Marzena Schulz

Već kao dijete sam imala pozitivne asocijacije vezane za Njemačku. Ljudi su dobivali pakete sa zapada. Žudila sam za takvim paketima i žalila što nemam obitelj u inozemstvu koja bi mi mogla poslati takve poklone. Kao odrasla osoba sam godinama radila kao konobarica. U svom poslu sam često susretala Nijemce koji su bili jako ljubazni. Ti susreti su samo pojačali moju ljubav prema Njemačkoj i zapadu.

Sanjala sam o poslu šefice recepcije, no za to je bilo potrebno dobro poznavanje njemačkog jezika. Pomislila sam kako je boravak u Njemačkoj najbolje rješenje za stjecanje jezičnih kompetencija.  

U novinama sam slučajno pronašla oglas „U potrazi smo za njegovateljima starijih osoba u Njemačkoj“. Moj vokabular njemačkog je u to vrijeme bio poprilično oskudan, not o me nije spriječilo. Bila sam toliko fokusirana na svoj cilj otputovati u Njemačku da sam odmah odgovorila na ponudu. Nakon razgovora sam nekoliko dana čekala na ponudu. Jako sam se radovala istoj i odmah sam je prihvatila. Spakirala sam torbe te krenula na stvarno putovanje za Njemačku. Tako je započela moja pustolovina s Hausengelom.  
 

Moja štićenica je bila dobrodušna, simpatična starija dama. Gospođa Miriam, tako sam je zvala, bila je dementna, no unatoč njezinoj bolesti je naša suradnja bila izvrsna.

 Poslovni nalog mi je dobro odgovarao, pogodila sam „u sridu“. Jednoga jesenskog dana, dok sam pripremala ručak, otišla sam u vrt kako bi gospođi Miriam mogla dati jedan buket cvijeća. Znala sam da voli cvijeće i željela sam je usrećiti. Pjevajući sam silazila niz stepenice, no onda sam se iznenada zaustavila na pragu vrata. Primjetila sam velika, zelena i plava stopala! U šoku sam stajala na mjestu. Shvatila sam da se u vrtu nalazi truplo. Baka ni pod koju cijenu nije nije smjela vidjeti. Nisam je mogla izložiti takvom stresu. Vratila sam se u kuću, servirala ručak kao da se ništa nije dogodilo, a u međuvremenu sam nazvala kćer svoje štićenice i ispričala joj cijelu situaciju. Unutar pola sata se pojavila policija. Ipak se ispostavilo kako je „truplo“ na kraju bio beskućnik, koji se udomaćio u našem vrtu. Koja priča za prvi radni nalog u Njemačkoj!

Nakon nekog vremena sam pronašla svoj posao iz snova u Poljskoj, šefica recepcije, a to sam uspjela pomoću znanja njemačkog jezika. No zu sve to sam ipak povremeno radilo kao njegovateljica u Njemačkoj. Zahvaljujući ovome poslu sam puno toga naučila, a to je pormijenilo moj život. Ne radim više kao njegovateljica, no ipak se osjećam kao dio Hausengelove obitelji. Ipak, ne možeš prestati biti kućni anđeo!

Srdačno se želim zahvaliti cijelom hausengelovom timu za dugogodišnju i uspješnu suradnju.

Usvojeno znanje je neprocjenjivo.Svatko od nas ima svoj posao, no lijepo je kada kroz isti širimo sreću i pomoć za druge.

 

Na krilima kućnih anđela

Slađana Zečević, Sid
Zbog vlastiti okolnosti sam se odlučila krenuti njegovateljskim putem i započeti novu životnu avanturu na području 24-satne njege. No, odakle početi? Prvi korak bio je pronalazak pouzdane agencije, koja stoji za svojih suradnika i pruža im svakodnevnu podršku. Na preporuku svoje sestre sam počela istraživati detalje o agenciji za posredovanje njegovateljima po imenu Hausenegl. Kao što je i za pretpostaviti, donošenje odluke o ovakvom obliku posla zahtjeva predanost i ozbiljnost jer mi je cilj bio raditi na zadovoljstvo svih uključenih strana, a to je agencija, obitelj, a naravno i ja! Istražujući po internetu sam pronalazila samo pozitivne komentare o agenciji, a ujedno sam i vidjela kako je mnoštvo njegovateljica nezadovoljno radom drugih agencija, što mi je samo pojačalo sigurnost i dodatno me ohrabrilo prilikom odabira Hausengela jer za tu agenciju nisam pronašla niti jedan negativni komentar.

Rad s Hausengelom pruža mi sigurnost

Zofia Machoń, Poljska
Gospođa Zofia Machon radila je nekada u slastičarnici u rodnom gradu Lubartowu. U današnje vrijeme pruža pomoć starijim osobama u Njemačkoj na način da se o njima brine u poznatom kućnom okruženju. Njena priča dokazuje da svaka situacija koja se čini teškom ima svoje čokoladne strane. Treba imati samo odgovarajući pregled.

Suradnja sa Hausengelom daje mi osjećaj stabilnosti

Dorota Kolbuch, Poljska
Gospođa Dorota Kolbuch u svojoj je poslovnoj karijeri prihvaćala različite izazove. Dugi niz godina radila je u banci, gdje je zauzimala visoku poziciju. Na posljetku je poželjela testirati vlastitu snagu i počela je voditi vlastiti obrt u Poljskoj. Jednoga je dana na internetu naišla na informacije o agenciji Hausengel. Naša firma potaknula je povjerenje i iako gospođa Dorota u to vrijeme nije govorila njemački jezik, odlučila je prihvatiti posao njegovateljice u Njemačkoj.