Kada sam počela raditi za Hausengel se sve promijenilo

Marta Janiak

Marta Janiak

Može li posao biti intenzivan, napet, ali istovremeno smislen i motivirajuć? Može li zauzeti veći dio dana, ali svejedno ostaviti dovoljno prostora za privatni život? Mora li posao izričito označavati obavljanje postavljenih zadataka ili može pridonositi da radni dan oblikujemo i ispunimo samodisciplinom, odgovornošću, savjesnošću i vlastitom osobnosti? I još kao posljednje – može i posao pričinjavati sreću i zadovoljstvo? Nikada prije nisam na sva ova pitanja mogla odgovoriti s „da“. Sve se promijenilo kada sam pronašla posao kod Hausengela…

Moja priča u Hausengelu započinje u 2010 godini, za vrijeme prve podružnice Hausengela u Poljskoj. Sjećam se podružnice u Poznanu sa samo tri djelatnika. U najboljem sjećanju mi je ostalo moje prvo školovanje u centrali poduzeća u Heskemu u Njemačkoj, koje me je pripremilo za posao. Rado se prisjećam na ugodnu poslovnu suradnju kolega iz Poljske s kolegama iz Njemačke, na uspjeh našeg ureda u Poznanu koji je jačao sjedište Hausengela u Poljskoj i dao mu važnost unutar poduzeća.

Od tada se puno promijenilo. Poduzeće Hausengel je vidljivo ojačalo svoju poziciju na njemačkom tržištu i izgradilo svoje podružnice na području istočne Europe. Tim iz Poznana se danas sastoji od preko 20 djelatnika. Tijekom svojih sedam godina kod Hausengela sam se bavila različitim zadacima, između ostaloga s pronalaskom djelatnika, školovanjima vezanim za njemački jezik za naše primatelje franšiza, operativnim menadžmentom i vođenjem ureda. S radnim iskustvom je uznapredovalo moje znanje njemačkog jezika, čije sam osnove stekla tijekom petogodišnjeg studija filologije. Paleta zadataka i pri tome dobiveno znanje mi iznimno jačaju samopouzdanje.

Rad za Hausengel mi je omogućio i ostvarenje privatnih ambicija, bez da je moj posao patio zbog toga. Već dvije godine sam ponosna majka svoje kćeri. Nakon mog porodiljnog dopusta su mi ljudi izazili u susret i imala sam osjećaj da sam u firmi potrebna kao i prije.

Danas je dio mojih obaveza organizacija i provođenje opsežnih školovanja i treninga za moje kolege iz svih poljskih podružnica. U potpunosti se posvećujem  prenošenju svog do sada stečenog znanja. Svakog novog suradnika dočekujem sa smiješkom na licu i pokušavam ga uvesti u tim.

S Hausengelom ne povezujem samo ime poduzeća i jedan dinamičan brend, nego i prije svega ljude, prijatelje i jednu jedinstvenu radnu atmosferu, zanimljive razgovore, zadovoljstvo nastalo dobrim djelovanjem, rješavanje problema i svakodnevno pružanje pomoći onima kojima je ona najpotrebnija. To je moje radno mjesto, s kojim se u potpunosti poistovjećujem i na kojega sam ponosna.

Ono što me oduševilo na početku naše suradnje, nastavilo me svaki dan iznova oduševljavati!

Marzena Tylman
Radim u telefonskoj centrali Hausengela. Da budem iskrena, to nikada nije bio posao o kojemu sam sanjala. No što ga duže radim, postaje mi jasnije da ovaj posao nikada ne bih zamijenila s nekim drugim. Svaki dan čujem koliko su obitelji i naši njegovatelji zahvalni na podršci koju im pružamo. To je za mene dokaz da naš rad ima smisao. Te riječi hvale su kompliment, ali ujedno i izazov. Ni pod kojim slučajem ne smijemo razočarati ljude koji nam daju svoje povjerenje.

Kod Hausengela me najviše iznenadila otvorenost

Stefan Szablewski
Nakon tri godine poslom uvjetovanih putovanja, života iz kofera i spavanja po hotelima poželio sam posao u blizini svoga prebivališta. Tražio sam dakle napeti posao, koji bi odgovara mojim očekivanjima – zahvaljujući Hausengelu sam ga i pronašao!

Hausengel je za mene spremnost pomoći drugima

Magdalena Gärtner
Moja pustolovina kod Hausengela na odjelu za oprativni menadžment započela je u rujnu 2015 godine.