Schliessen
Schliessen

Kada se jedna vrata u životu zatvore, otvore se druga još bolja

Lidia Szavin

Prije dosta godina dogdila mi se zaista teška situacija u životu, ostala sam bez stalnog zaposlenja. Činilo mi se da nemam izlaza. No iz vlastite kože se ne može. Shvatila sam da imam mogućnost izdići se iznad situacije ili potonuti.

Već sam imala neko životno iskustvo i znala sam da mi više nije cilj samo zaraditi, nego sam željela da posao ima i neki viši cilj i svrhu. Koja bi bila u skladu s mojim karakterom i načinom funkcioniranja u životu. Do tada sam radila razne poslove ali ni jednom nisam našla neki dublji  smisao. Bila sam svjesna da želim human posao, željela sam nekome pomoći, željela sam da moje prisustvo u nečijem životu čini razliku.

U prošlosti sam njegovala vlastite roditelje i bila izuzetno ponosna na to što sam bila uz njih u tom delikatnom i osjetljivom razdoblju života, kada im je pomoć bila najpotrebnija.

Shvatila sam da je to ono što želim pokušati raditi u budućnosti.

Naravno zarada mi je bila isto jako bitna, ne živi se od zraka.

Imala sam nekoliko prijateljica koje su već surađivale s ag. Hausengel. One su me odavno nagovarale da se okušam u ovom poslu. Spominjale su da su zadovoljne, da pomažu ljudima i pri tome jako dobro zarađuju.

Isto tako imaju priliku upoznati potpuno nove krajeve Njemačke. Zvučilo je stvarno primamljivo.

Odluka je pala, odmah sam se bacila na učenje njemačkog jezika.

Kontaktirala sam ag. Hausengel u nadi da će mi pružiti priliku. Prvi  razgovor je bio temeljit i detaljan. Saznala sam sve o njihovom poslovnom modelu, dužini trajanja radnih naloga. Sviđala mi se mogućnost dobre zarade pri  čemu sama mogu birati u kojem razdoblju ću raditi a u kojem ću biti kod kuće i u miru se posvetiti svojoj obitelji. Poslovni model ag. Hausengel meni je bio novost, nisam se do tada susretala s takvim načinom rada, ali sam bila spremna okušati se i upustiti u nešto novo. Moje prijateljice su s  već duže  surađivale s ag. Hausengel i znala sam da je ag. Hausengel pouzdana. Sada nakon proteklih godina  suradnje vidim da nisam pogriješila.

Ovaj oblik suradnje omogućuje mi super zaradu, puno slobodnog vremena za moju obitelj, i što je još bitno za naglasiti,  nemam nikakvih životnih troškova dok sam u Njemačkoj. Agencija Hausengel je na tržištu već 17 godina i  dobro je  razradila sve uvjete i detalje bitne za rad  inozemstvu, tako sam i zdravstveno osigurana u inozemstvu  za vrijeme trajanja radnog naloga, što mi je izuzetno bitno zbog potencijalnih troškova u slučaju bolesti.

Najviše mi se svidjelo to što sama biram svoju dnevnicu. Da budem iskrena, ta opcija me iznenadila. Zarada koju ostvarujem u aranžmanu ag. Hausengel je bar duplo veća u odnosu na bilo koju zaradu koju sam imala u domovini.

Dakle, zaista mogu potvrditi činjenicu da, kad se jedna vrata zatvore,  otvore se druga još sjajnija i bolja. Samo treba biti otvoren za nove mogućnosti  i vjerovati!

Prilike su uvijek oko nas, samo  ih moramo znati prepoznati.

Prvi radni nalozi su bili, u nekim sitaucijama izazovni, zbog slabijeg znanja jezika, novog okruženja te odvojenosti od obitelji. Sve teškoće ublažile su krasne obitlji mojih štićenika koje bi mi pomogle oko svega, čak bi mi i oko učenja jezika pomagali i ispravljali me po potrebi. Iskustva koja sam prikupila tijekom suradnje s ag. Hausengel zaista pozitivna i obogatila su moje radno iskustvo na najljepši mogući način. Za neke od tih iskustava ne mogu ni reći da su samo strogo poslovna iskustva , jer se u međuvremenu rodilo i lijepo prijateljstvo.

Najljepše iskustvo je bilo s jednom štićenicom koja nije imala svoje djece, toliko se vezala uz mene da mi je na odlasku rekla da sam ja kćerka koju nikada nije imala. Te da joj je neizmjerno drago  što sam joj uljepšala njene staračke dane.

Takva iskustva vas baš dirnu u srce.

Pametni ljudi kažu da se vrijednost  čovjekovog života vrednuje brojem tuđih života u kojima  ste ostavili pozitivan trag. Ja se tom mišlju vodim, dok radim ovaj posao i u tome  nalazim veliko zadovoljstvo.

Savjetnice u ag. Hausengel hvalim gdje god idem. Zahvalna sam što imam priliku surađivati s takvim timom ljudi. Dakle, kad god se dogodi „situacija“ za rješavanje uvijek su tu, ponekad doslovno i u pola noći.

Kad radite s ljudima znate da vrijedi „sto ljudi, sto čudi“.

Naravno,  postoji potreba za kompromisom, dogovorima, pregovorima, ali to uvijek na opće zadovoljstvo svih u procesu, riješe iskusne savjetnice ag. Hausengel.

Svaka pohvala za njihov rad.

Lijepo je znati da iza tebe stoji agencija, na koju se možeš osloniti!

Na krilima kućnih anđela

Slađana Zečević, Sid
Zbog vlastiti okolnosti sam se odlučila krenuti njegovateljskim putem i započeti novu životnu avanturu na području 24-satne njege. No, odakle početi? Prvi korak bio je pronalazak pouzdane agencije, koja stoji za svojih suradnika i pruža im svakodnevnu podršku. Na preporuku svoje sestre sam počela istraživati detalje o agenciji za posredovanje njegovateljima po imenu Hausenegl. Kao što je i za pretpostaviti, donošenje odluke o ovakvom obliku posla zahtjeva predanost i ozbiljnost jer mi je cilj bio raditi na zadovoljstvo svih uključenih strana, a to je agencija, obitelj, a naravno i ja! Istražujući po internetu sam pronalazila samo pozitivne komentare o agenciji, a ujedno sam i vidjela kako je mnoštvo njegovateljica nezadovoljno radom drugih agencija, što mi je samo pojačalo sigurnost i dodatno me ohrabrilo prilikom odabira Hausengela jer za tu agenciju nisam pronašla niti jedan negativni komentar.

Rad s Hausengelom pruža mi sigurnost

Zofia Machoń, Poljska
Gospođa Zofia Machon radila je nekada u slastičarnici u rodnom gradu Lubartowu. U današnje vrijeme pruža pomoć starijim osobama u Njemačkoj na način da se o njima brine u poznatom kućnom okruženju. Njena priča dokazuje da svaka situacija koja se čini teškom ima svoje čokoladne strane. Treba imati samo odgovarajući pregled.

Suradnja sa Hausengelom daje mi osjećaj stabilnosti

Dorota Kolbuch, Poljska
Gospođa Dorota Kolbuch u svojoj je poslovnoj karijeri prihvaćala različite izazove. Dugi niz godina radila je u banci, gdje je zauzimala visoku poziciju. Na posljetku je poželjela testirati vlastitu snagu i počela je voditi vlastiti obrt u Poljskoj. Jednoga je dana na internetu naišla na informacije o agenciji Hausengel. Naša firma potaknula je povjerenje i iako gospođa Dorota u to vrijeme nije govorila njemački jezik, odlučila je prihvatiti posao njegovateljice u Njemačkoj.