Schliessen
Schliessen

Nekome male stvari znače puno

Ankica Huzjak, Koprivnica

Hausengel Ankica Huzjak

Duži vremenski period radila sam u domu za starije i nemoćne i tu se razvila posebna veza između jedne štićenice i mene. To je za meine bilo jedno jako lijepo iskustvo.

Kada sam se odlučila ići raditi u Njemačku kao njegovateljica tražila sam pouzdanu agenciju, pretraživala sam na Internetu/Facebook-u, našla sam Hausengel. Kontaktirala  sam  ih kako bi saznala detaljnije informacije i nisam požalila.

Od lipnja 2019. Radim u Njemačkoj i surađujem s agencijom Hausengel i jako sam zadovoljna ukupnim iskustvom suradnje. Od početka sam u istoj obitelji dakle imam iskustvo samo s njima.

Naravno da u početku uvijek postoji malo napetosti i nepovjerenja, ali što duže provodite vrijeme s obitelji, to više nestaje i navikavate se jedni na druge. Zajednički život postaje bolji, a često se razvije jaka i lijepa veza. Baš me veseli kada vidim da nekom sitnicom osobi mogu izmamiti osmijeh na lice, osjećam se kao da sam napravila nešto najljepše na svijetu.

Posebno sam sretna kada vidim da me obitelj u kojoj radim cijeni i kada sve probleme rješavamo zajedno i uvijek smo podrška jedni drugima, onda je zajednički život olakšan. U takvim slučajevima briga o starijim osobama postaje puno je lakša.

Nekome male stvari znače puno

Odlučila sam se surađivati s agencijom Hausengel jer su agenti u Hausengelu vrlo profesionalni. Na njih se uvijek mogu osloniti i svaki problem rješavamo zajedno. U početku sam imala nejasnoća, ali su mi agenti iz Hausengela uvijek sve detaljno i strpljivo objasnili i dali mi dragocjene savjete. Mogu samo pohvaliti rad agenata u Hausengelu. Jako sam zahvalna na pozitivnom iskustvu.

Što se tiče ostalih stvari koje mi se sviđaju u radu s Hausengelom, naglasak bih stavila na brigu o zdravlju njegovateljica, jer ipak je zdravlje najvažnija stvar u životu. Također mi se sviđa mogućnost pregovaranja oko dnevnice.

Važno je naglasiti da se u suradnji s agencijom Hausengel osjećam zaštićeno jer sam od Hausengel agencije uvijek dobivala samo podršku. Jako sam zahvalna na tome i od srca bih preporučila agenciju Hausengel svakome tko se odluči baviti ovim poslom.

 

Iznenađenje u vrtu

Marzena Schulz, Poljska
Već kao dijete sam imala pozitivne asocijacije vezane za Njemačku. Ljudi su dobivali pakete sa zapada. Žudila sam za takvim paketima i žalila što nemam obitelj u inozemstvu koja bi mi mogla poslati takve poklone. Kao odrasla osoba sam godinama radila kao konobarica. U svom poslu sam često susretala Nijemce koji su bili jako ljubazni. Ti susreti su samo pojačali moju ljubav prema Njemačkoj i zapadu. Sanjala sam o poslu šefice recepcije, no za to je bilo potrebno dobro poznavanje njemačkog jezika. Pomislila sam kako je boravak u Njemačkoj najbolje rješenje za stjecanje jezičnih kompetencija.

Na krilima kućnih anđela

Slađana Zečević, Sid
Zbog vlastiti okolnosti sam se odlučila krenuti njegovateljskim putem i započeti novu životnu avanturu na području 24-satne njege. No, odakle početi? Prvi korak bio je pronalazak pouzdane agencije, koja stoji za svojih suradnika i pruža im svakodnevnu podršku. Na preporuku svoje sestre sam počela istraživati detalje o agenciji za posredovanje njegovateljima po imenu Hausenegl. Kao što je i za pretpostaviti, donošenje odluke o ovakvom obliku posla zahtjeva predanost i ozbiljnost jer mi je cilj bio raditi na zadovoljstvo svih uključenih strana, a to je agencija, obitelj, a naravno i ja! Istražujući po internetu sam pronalazila samo pozitivne komentare o agenciji, a ujedno sam i vidjela kako je mnoštvo njegovateljica nezadovoljno radom drugih agencija, što mi je samo pojačalo sigurnost i dodatno me ohrabrilo prilikom odabira Hausengela jer za tu agenciju nisam pronašla niti jedan negativni komentar.

Rad s Hausengelom pruža mi sigurnost

Zofia Machoń, Poljska
Gospođa Zofia Machon radila je nekada u slastičarnici u rodnom gradu Lubartowu. U današnje vrijeme pruža pomoć starijim osobama u Njemačkoj na način da se o njima brine u poznatom kućnom okruženju. Njena priča dokazuje da svaka situacija koja se čini teškom ima svoje čokoladne strane. Treba imati samo odgovarajući pregled.