Nekome male stvari znače puno

Ankica Huzjak, Koprivnica

Hausengel Ankica Huzjak

Duži vremenski period radila sam u domu za starije i nemoćne i tu se razvila posebna veza između jedne štićenice i mene. To je za meine bilo jedno jako lijepo iskustvo.

Kada sam se odlučila ići raditi u Njemačku kao njegovateljica tražila sam pouzdanu agenciju, pretraživala sam na Internetu/Facebook-u, našla sam Hausengel. Kontaktirala  sam  ih kako bi saznala detaljnije informacije i nisam požalila.

Od lipnja 2019. Radim u Njemačkoj i surađujem s agencijom Hausengel i jako sam zadovoljna ukupnim iskustvom suradnje. Od početka sam u istoj obitelji dakle imam iskustvo samo s njima.

Naravno da u početku uvijek postoji malo napetosti i nepovjerenja, ali što duže provodite vrijeme s obitelji, to više nestaje i navikavate se jedni na druge. Zajednički život postaje bolji, a često se razvije jaka i lijepa veza. Baš me veseli kada vidim da nekom sitnicom osobi mogu izmamiti osmijeh na lice, osjećam se kao da sam napravila nešto najljepše na svijetu.

Posebno sam sretna kada vidim da me obitelj u kojoj radim cijeni i kada sve probleme rješavamo zajedno i uvijek smo podrška jedni drugima, onda je zajednički život olakšan. U takvim slučajevima briga o starijim osobama postaje puno je lakša.

Nekome male stvari znače puno

Odlučila sam se surađivati s agencijom Hausengel jer su agenti u Hausengelu vrlo profesionalni. Na njih se uvijek mogu osloniti i svaki problem rješavamo zajedno. U početku sam imala nejasnoća, ali su mi agenti iz Hausengela uvijek sve detaljno i strpljivo objasnili i dali mi dragocjene savjete. Mogu samo pohvaliti rad agenata u Hausengelu. Jako sam zahvalna na pozitivnom iskustvu.

Što se tiče ostalih stvari koje mi se sviđaju u radu s Hausengelom, naglasak bih stavila na brigu o zdravlju njegovateljica, jer ipak je zdravlje najvažnija stvar u životu. Također mi se sviđa mogućnost pregovaranja oko dnevnice.

Važno je naglasiti da se u suradnji s agencijom Hausengel osjećam zaštićeno jer sam od Hausengel agencije uvijek dobivala samo podršku. Jako sam zahvalna na tome i od srca bih preporučila agenciju Hausengel svakome tko se odluči baviti ovim poslom.

 

Moje iskustvo s Hausengelom

Slobodanka Pastor, Osijek
Nakon odlaska u mirovinu, osjećala sam se još uvijek „fit“ i nisam bila spremna samo sjediti kod kuće. Kako su mi unuci već odrasli, nisam morala brinuti o njima. Posljednje radne godine u Hrvatskoj provela sam radeći kao njegovateljica. Razmišljajući u smjeru kako i dalje biti osobno produktivna, a i korisna drugima i usput dobro dodatno zaraditi uz mirovinu, pomislila sam kako bih mogla raditi kao njegovateljica u Njemačkoj. Po kćerinoj preporuci, javila sam se u agenciju Hausengel u Osijeku. U lijepom uredu me dočekala direktorica gospođa Monika. Nakon kratkog razgovora o mojim radnim iskustvima i provjerom znanja njemačkog jezika, upoznala me sa mojom osobnom agenticom Adrijanom. Moram napomenuti da je cijeli razgovor za posao i definiranje obaveza i prava, protekao vrlo profesionalno što mi je dalo osjećaj sigurnosti kako ljudi znaju što rade.

Posao koji me ispunjava

Gordana Cesarec, Valpovo Ladimirevci
Moji prvi počeci s njegovateljstvom počeli su u jednom domu za stare i nemoćne u Hrvatskoj. Nakon 9 mjeseci odlučila sam napraviti novi iskorak i zaposliti se u Njemačkoj. Prvi korak mi je bio pronaći agenciju koja je kvalitetna i pouzdana. Ubrzo mi je kolegica preporučila agenciju Hausengel. Nakon toga sam s gospođom Monikom sve dogovorila i krenula u novo iskustvo. Ispostavilo se da je taj korak bio pun pogodak. S Hausengelom surađujem od 2018. godine i aposlutno je iskustvo koje nisam požalila.

Uvijek sam otvorena za nova iskustva

Audronė Tamulienė, Litva
Uvijek sam otvorena za nova iskustva. Jedno sunčanog dana u rujnu me je jedan interesantni, pričljivi i iskusni taksist, koji je do nedavno radio u pošti, a već dugo godina živi u Njemačkoj, odvezao do mog poslodavca. Živi razgovor je razbio svaku napetost. Kći moje štićenice me je dočekala. U vrtu sam primjetila stariju gospođu, pozdravila sam je i pitala za njezino ime. Predstavia se kao gospođa i dodala svoje prezime. Zajedno smo se odvezli do malenog restorana u blizini kako bi ručali: sjedili smo u blizini rijeke, a ja sam se divila pogledu na kameni most, stare radionice, od kojih je čak 400 renovirano.