Posao koji me ispunjava

Gordana Cesarec, Valpovo Ladimirevci

Hausengel Gordana Cesarec

Moji prvi počeci s njegovateljstvom počeli su u jednom domu za stare i nemoćne u Hrvatskoj. Nakon 9 mjeseci odlučila sam napraviti novi iskorak i zaposliti se u Njemačkoj. Prvi korak mi je bio pronaći agenciju koja je kvalitetna i pouzdana. Ubrzo mi je kolegica preporučila agenciju Hausengel. Nakon toga sam s gospođom Monikom sve dogovorila i krenula u novo iskustvo. Ispostavilo se da je taj korak bio pun pogodak. S Hausengelom surađujem od 2018. godine i aposlutno je iskustvo koje nisam požalila.

Iskustvo koje sam dobila tijekom rada u domu za stare i nemoćne je bilo možda i presudno da se što bolje snađem u raznim situacijama. U domu za stare i nemoćne sam se susretala i brinula za velik broj štićenika istovremeno, a kao njegovateljica je pozornost ipak samo na jednoj osobi. Tako je puno jednostavnije raditi i posvetiti se jednoj osobi. Pomoglo mi je prijašnje iskustvo u obavljanju raznih zadataka tijekom rada u domu, npr. profesionalni odnos sa štićenikom, prva medicinska pomoć, osobna higijena i slično. Naravno da je meni to iskustvo pomoglo i donijelo puno dobroga.

Hausengel je pouzdana agencija s kojom nikada nisam imala problema. Sve informacije koje sam dobila od agencije i svoje osobne agentice su bile točne i nikada nije bilo nedoumica ili krivih informacija. Što se tiče samostalnosti, za sada sam jako zadovoljna jer nisam imala problema. Hausengel stoji iza svega i brine se svaku sitnicu. Stvarno sam zadovoljna sa suradnjom i zahvalna što mi je preporučena agencija Hausengel. Moja osobna agentica je uvijek na raspolaganju i u svakom trenutku dostupna za bilo kakve informacije i pomoć. Moj prvi posao kao njegovateljica je bilo odlično iskustvo bez ikakvih problema. Sve me bilo dočekalo onako kako je prethodno dogovoreno. Obitelj je bila izvrsna i puno pomagala oko svega. Nakon toga sam znala da se ovim poslom želim baviti i uz podršku agencije Hausengel je to još jednostavnije. Sljedeći nalog kao njegovateljica sam dogovorila u posredništvu s Hausengelom. Kod druge obitelji sam kao njegovateljica radila 2,5 godine. Tijekom toga vremena mi je ta obitelj prirasla srcu. Osjećam se dijelom te obitelji. Nakon što je štićenica preminula ostala sam i dalje u kontaktu s članovima te obitelji. To iskustvo ostaje za cijeli život.

Kao i u svakom poslu, postoje i pozitivne i negativne situacije s kojima se suočavamo. Moje najstresnije iskustvo je bilo sa štićenicom koja je bila dementna. Briga za osobu s demencijom zahtijeva puno strpljenja. Najljepše iskustvo sam već navela, a to je suradnja s obitelji kod koje sam bila 2,5 godine i s kojom ću ostati u kontaktu zauvijek jer smo se jako povezali. U našem poslu treba imati jako puno strpljenja, prolazimo kroz razne situacije i trebamo se znati prilagoditi. Sve to nije problem jer u konačnici pomažemo drugima i naš zadatak je da se brinemo za stare i nemoćne. To čovjeka ispunjava i zbog toga sam se odlučila za posao njegovateljice.

Preporučila bih agenciju Hausengel apsolutno svima koji kao njegovatelji žele raditi u Njemačkoj. Uz Hausengel je sve još jednostavnije i kvalitetnije!

Presudna tišina

Laura Bihari, Mađarska
Mađarski kolovoz je 2010. godine bio jako sparan, temperature su se penjale i do 38 stupnjeva celzijusa. No to me nije zanimalo jer sam nakon dva naporna mjeseca konačno dobila radni nalog u suradnji s Hausengelom. Bila sam oduševljena činjenicom da ću konačno raditi u inozemstvu. Bila sam u potpunosti neiskusna u takvoj vrsti putovanja, htjela sam putovati kombijem. Kako smo putovali noću, nisam ni razmišljala da bih nakon mađarske vrućine trebala ponjeti toplih stvari.

Iznenađenje u vrtu

Marzena Schulz, Poljska
Već kao dijete sam imala pozitivne asocijacije vezane za Njemačku. Ljudi su dobivali pakete sa zapada. Žudila sam za takvim paketima i žalila što nemam obitelj u inozemstvu koja bi mi mogla poslati takve poklone. Kao odrasla osoba sam godinama radila kao konobarica. U svom poslu sam često susretala Nijemce koji su bili jako ljubazni. Ti susreti su samo pojačali moju ljubav prema Njemačkoj i zapadu. Sanjala sam o poslu šefice recepcije, no za to je bilo potrebno dobro poznavanje njemačkog jezika. Pomislila sam kako je boravak u Njemačkoj najbolje rješenje za stjecanje jezičnih kompetencija.

Na krilima kućnih anđela

Slađana Zečević, Sid
Zbog vlastiti okolnosti sam se odlučila krenuti njegovateljskim putem i započeti novu životnu avanturu na području 24-satne njege. No, odakle početi? Prvi korak bio je pronalazak pouzdane agencije, koja stoji za svojih suradnika i pruža im svakodnevnu podršku. Na preporuku svoje sestre sam počela istraživati detalje o agenciji za posredovanje njegovateljima po imenu Hausenegl. Kao što je i za pretpostaviti, donošenje odluke o ovakvom obliku posla zahtjeva predanost i ozbiljnost jer mi je cilj bio raditi na zadovoljstvo svih uključenih strana, a to je agencija, obitelj, a naravno i ja! Istražujući po internetu sam pronalazila samo pozitivne komentare o agenciji, a ujedno sam i vidjela kako je mnoštvo njegovateljica nezadovoljno radom drugih agencija, što mi je samo pojačalo sigurnost i dodatno me ohrabrilo prilikom odabira Hausengela jer za tu agenciju nisam pronašla niti jedan negativni komentar.