<
Schliessen
Schliessen

Posao koji me ispunjava

Gordana Cesarec, Valpovo Ladimirevci

Hausengel Gordana Cesarec

Moji prvi počeci s njegovateljstvom počeli su u jednom domu za stare i nemoćne u Hrvatskoj. Nakon 9 mjeseci odlučila sam napraviti novi iskorak i zaposliti se u Njemačkoj. Prvi korak mi je bio pronaći agenciju koja je kvalitetna i pouzdana. Ubrzo mi je kolegica preporučila agenciju Hausengel. Nakon toga sam s gospođom Monikom sve dogovorila i krenula u novo iskustvo. Ispostavilo se da je taj korak bio pun pogodak. S Hausengelom surađujem od 2018. godine i aposlutno je iskustvo koje nisam požalila.

Iskustvo koje sam dobila tijekom rada u domu za stare i nemoćne je bilo možda i presudno da se što bolje snađem u raznim situacijama. U domu za stare i nemoćne sam se susretala i brinula za velik broj štićenika istovremeno, a kao njegovateljica je pozornost ipak samo na jednoj osobi. Tako je puno jednostavnije raditi i posvetiti se jednoj osobi. Pomoglo mi je prijašnje iskustvo u obavljanju raznih zadataka tijekom rada u domu, npr. profesionalni odnos sa štićenikom, prva medicinska pomoć, osobna higijena i slično. Naravno da je meni to iskustvo pomoglo i donijelo puno dobroga.

Hausengel je pouzdana agencija s kojom nikada nisam imala problema. Sve informacije koje sam dobila od agencije i svoje osobne agentice su bile točne i nikada nije bilo nedoumica ili krivih informacija. Što se tiče samostalnosti, za sada sam jako zadovoljna jer nisam imala problema. Hausengel stoji iza svega i brine se svaku sitnicu. Stvarno sam zadovoljna sa suradnjom i zahvalna što mi je preporučena agencija Hausengel. Moja osobna agentica je uvijek na raspolaganju i u svakom trenutku dostupna za bilo kakve informacije i pomoć. Moj prvi posao kao njegovateljica je bilo odlično iskustvo bez ikakvih problema. Sve me bilo dočekalo onako kako je prethodno dogovoreno. Obitelj je bila izvrsna i puno pomagala oko svega. Nakon toga sam znala da se ovim poslom želim baviti i uz podršku agencije Hausengel je to još jednostavnije. Sljedeći nalog kao njegovateljica sam dogovorila u posredništvu s Hausengelom. Kod druge obitelji sam kao njegovateljica radila 2,5 godine. Tijekom toga vremena mi je ta obitelj prirasla srcu. Osjećam se dijelom te obitelji. Nakon što je štićenica preminula ostala sam i dalje u kontaktu s članovima te obitelji. To iskustvo ostaje za cijeli život.

Kao i u svakom poslu, postoje i pozitivne i negativne situacije s kojima se suočavamo. Moje najstresnije iskustvo je bilo sa štićenicom koja je bila dementna. Briga za osobu s demencijom zahtijeva puno strpljenja. Najljepše iskustvo sam već navela, a to je suradnja s obitelji kod koje sam bila 2,5 godine i s kojom ću ostati u kontaktu zauvijek jer smo se jako povezali. U našem poslu treba imati jako puno strpljenja, prolazimo kroz razne situacije i trebamo se znati prilagoditi. Sve to nije problem jer u konačnici pomažemo drugima i naš zadatak je da se brinemo za stare i nemoćne. To čovjeka ispunjava i zbog toga sam se odlučila za posao njegovateljice.

Preporučila bih agenciju Hausengel apsolutno svima koji kao njegovatelji žele raditi u Njemačkoj. Uz Hausengel je sve još jednostavnije i kvalitetnije!

Nekome male stvari znače puno

Ankica Huzjak, Koprivnica
Od kada sam bila malo dijete imala sam potrebu pomagati starijim osobama, od uvijek sam željela postati njegovateljica. Meni je lijepo brinuti se o drugim ljudima i njegovati starije osobe. Inače sam srčana osoba i ovaj posao radim s ljubavlju. Moje mišljenje je da se društvo preslabo brine o starijoj populaciji, stoga ja želim dati svoj doprinos i svoje vrijeme i ljubav želim pokloniti tom dijelu populacije odnosno konkretnom štićeniku/ici kojeg trenutno njegujem.

Moje iskustvo s Hausengelom

Slobodanka Pastor, Osijek
Nakon odlaska u mirovinu, osjećala sam se još uvijek „fit“ i nisam bila spremna samo sjediti kod kuće. Kako su mi unuci već odrasli, nisam morala brinuti o njima. Posljednje radne godine u Hrvatskoj provela sam radeći kao njegovateljica. Razmišljajući u smjeru kako i dalje biti osobno produktivna, a i korisna drugima i usput dobro dodatno zaraditi uz mirovinu, pomislila sam kako bih mogla raditi kao njegovateljica u Njemačkoj. Po kćerinoj preporuci, javila sam se u agenciju Hausengel u Osijeku. U lijepom uredu me dočekala direktorica gospođa Monika. Nakon kratkog razgovora o mojim radnim iskustvima i provjerom znanja njemačkog jezika, upoznala me sa mojom osobnom agenticom Adrijanom. Moram napomenuti da je cijeli razgovor za posao i definiranje obaveza i prava, protekao vrlo profesionalno što mi je dalo osjećaj sigurnosti kako ljudi znaju što rade.

Uvijek sam otvorena za nova iskustva

Audronė Tamulienė, Litva
Uvijek sam otvorena za nova iskustva. Jedno sunčanog dana u rujnu me je jedan interesantni, pričljivi i iskusni taksist, koji je do nedavno radio u pošti, a već dugo godina živi u Njemačkoj, odvezao do mog poslodavca. Živi razgovor je razbio svaku napetost. Kći moje štićenice me je dočekala. U vrtu sam primjetila stariju gospođu, pozdravila sam je i pitala za njezino ime. Predstavia se kao gospođa i dodala svoje prezime. Zajedno smo se odvezli do malenog restorana u blizini kako bi ručali: sjedili smo u blizini rijeke, a ja sam se divila pogledu na kameni most, stare radionice, od kojih je čak 400 renovirano.