Posao koji me ispunjava

Gordana Cesarec, Valpovo Ladimirevci

Hausengel Gordana Cesarec

Moji prvi počeci s njegovateljstvom počeli su u jednom domu za stare i nemoćne u Hrvatskoj. Nakon 9 mjeseci odlučila sam napraviti novi iskorak i zaposliti se u Njemačkoj. Prvi korak mi je bio pronaći agenciju koja je kvalitetna i pouzdana. Ubrzo mi je kolegica preporučila agenciju Hausengel. Nakon toga sam s gospođom Monikom sve dogovorila i krenula u novo iskustvo. Ispostavilo se da je taj korak bio pun pogodak. S Hausengelom surađujem od 2018. godine i aposlutno je iskustvo koje nisam požalila.

Iskustvo koje sam dobila tijekom rada u domu za stare i nemoćne je bilo možda i presudno da se što bolje snađem u raznim situacijama. U domu za stare i nemoćne sam se susretala i brinula za velik broj štićenika istovremeno, a kao njegovateljica je pozornost ipak samo na jednoj osobi. Tako je puno jednostavnije raditi i posvetiti se jednoj osobi. Pomoglo mi je prijašnje iskustvo u obavljanju raznih zadataka tijekom rada u domu, npr. profesionalni odnos sa štićenikom, prva medicinska pomoć, osobna higijena i slično. Naravno da je meni to iskustvo pomoglo i donijelo puno dobroga.

Hausengel je pouzdana agencija s kojom nikada nisam imala problema. Sve informacije koje sam dobila od agencije i svoje osobne agentice su bile točne i nikada nije bilo nedoumica ili krivih informacija. Što se tiče samostalnosti, za sada sam jako zadovoljna jer nisam imala problema. Hausengel stoji iza svega i brine se svaku sitnicu. Stvarno sam zadovoljna sa suradnjom i zahvalna što mi je preporučena agencija Hausengel. Moja osobna agentica je uvijek na raspolaganju i u svakom trenutku dostupna za bilo kakve informacije i pomoć. Moj prvi posao kao njegovateljica je bilo odlično iskustvo bez ikakvih problema. Sve me bilo dočekalo onako kako je prethodno dogovoreno. Obitelj je bila izvrsna i puno pomagala oko svega. Nakon toga sam znala da se ovim poslom želim baviti i uz podršku agencije Hausengel je to još jednostavnije. Sljedeći nalog kao njegovateljica sam dogovorila u posredništvu s Hausengelom. Kod druge obitelji sam kao njegovateljica radila 2,5 godine. Tijekom toga vremena mi je ta obitelj prirasla srcu. Osjećam se dijelom te obitelji. Nakon što je štićenica preminula ostala sam i dalje u kontaktu s članovima te obitelji. To iskustvo ostaje za cijeli život.

Kao i u svakom poslu, postoje i pozitivne i negativne situacije s kojima se suočavamo. Moje najstresnije iskustvo je bilo sa štićenicom koja je bila dementna. Briga za osobu s demencijom zahtijeva puno strpljenja. Najljepše iskustvo sam već navela, a to je suradnja s obitelji kod koje sam bila 2,5 godine i s kojom ću ostati u kontaktu zauvijek jer smo se jako povezali. U našem poslu treba imati jako puno strpljenja, prolazimo kroz razne situacije i trebamo se znati prilagoditi. Sve to nije problem jer u konačnici pomažemo drugima i naš zadatak je da se brinemo za stare i nemoćne. To čovjeka ispunjava i zbog toga sam se odlučila za posao njegovateljice.

Preporučila bih agenciju Hausengel apsolutno svima koji kao njegovatelji žele raditi u Njemačkoj. Uz Hausengel je sve još jednostavnije i kvalitetnije!

Na krilima kućnih anđela

Slađana Zečević, Sid
Zbog vlastiti okolnosti sam se odlučila krenuti njegovateljskim putem i započeti novu životnu avanturu na području 24-satne njege. No, odakle početi? Prvi korak bio je pronalazak pouzdane agencije, koja stoji za svojih suradnika i pruža im svakodnevnu podršku. Na preporuku svoje sestre sam počela istraživati detalje o agenciji za posredovanje njegovateljima po imenu Hausenegl. Kao što je i za pretpostaviti, donošenje odluke o ovakvom obliku posla zahtjeva predanost i ozbiljnost jer mi je cilj bio raditi na zadovoljstvo svih uključenih strana, a to je agencija, obitelj, a naravno i ja! Istražujući po internetu sam pronalazila samo pozitivne komentare o agenciji, a ujedno sam i vidjela kako je mnoštvo njegovateljica nezadovoljno radom drugih agencija, što mi je samo pojačalo sigurnost i dodatno me ohrabrilo prilikom odabira Hausengela jer za tu agenciju nisam pronašla niti jedan negativni komentar.

Rad s Hausengelom pruža mi sigurnost

Zofia Machoń, Poljska
Gospođa Zofia Machon radila je nekada u slastičarnici u rodnom gradu Lubartowu. U današnje vrijeme pruža pomoć starijim osobama u Njemačkoj na način da se o njima brine u poznatom kućnom okruženju. Njena priča dokazuje da svaka situacija koja se čini teškom ima svoje čokoladne strane. Treba imati samo odgovarajući pregled.

Suradnja sa Hausengelom daje mi osjećaj stabilnosti

Dorota Kolbuch, Poljska
Gospođa Dorota Kolbuch u svojoj je poslovnoj karijeri prihvaćala različite izazove. Dugi niz godina radila je u banci, gdje je zauzimala visoku poziciju. Na posljetku je poželjela testirati vlastitu snagu i počela je voditi vlastiti obrt u Poljskoj. Jednoga je dana na internetu naišla na informacije o agenciji Hausengel. Naša firma potaknula je povjerenje i iako gospođa Dorota u to vrijeme nije govorila njemački jezik, odlučila je prihvatiti posao njegovateljice u Njemačkoj.