Schliessen
Schliessen
opiekunka i podopieczna śmieją się razem

Naše usluge

Njegovatelj mjeri tlak pacijentu

Puna podrška kroz Hausengel „u potpunosti zbrinuti“

Naš svaki ugovorni partner objavešten je u svakoj pravnoj dužnosti, o svakom stavku ugovora i o svim potrebnim koracima. Mi ne koristimo slogane i izjave koji nemaju pokriće u stvarnosti. Transparentnost nam je važna, a isto vrijedi i za komfor svih osoba koje su uključene u proces njege. Naš moto „u potpunosti zbrinuti“ ne odnosi se samo na one kojima je potrebna njega, nego i na naše njegovatelje, koji se tijekom rada za Hausengel moraju osjećati sigurno.

Njegovatelji koji rade za nas postaju primatelji franšize, to znači da su samostalni i imaju prijavljeni obrt u Njemačkoj. Hausengel njegovatelji se mogu osjećati „u potpunosti zbrinuti“. Prvo savjetovanje je u potpunosti neobvezujuće i besplatno. Kompetentno savjetovanje preko osobnog agenta Vam osigurava sigurnost tijekom rada. Za naše njegovatelje je dostupan 24-satni hitni telefon. Svaki puta kada njegovatelji trebaju pomoć je Hausengel tu za njih! Ukoliko dođe do problema tijekom obavljanja posla, mi smo tu da Vam odmah pomognemo.

Samostalni njegovatelj iskazuje zadovoljstvo

Samostalnost & neovisnost

Ono što nam posebno leži na srcu je samostalnost i samoodređenje njegovatelja.Iz toga razloga surađujemo sa samostalnim njegovateljima, koji svoju djelatnost na području Njemačke obavljaju preko obrtnice. Samostalnost dovodi do toga da njegovatelji svoj radni tjedan mogu u potpunosti oblikovati prema njihovim mogućnostima i potrebama. Zahvaljujući ovoj slobodi mogu rasporediti svoje vrijeme kako im odgovara. Vi ste svoj šef. Nemate nadređene. Kada potpišete franšizni ugovor ili ugovor o radu susrest ćete se s partnerima s kojima ste ravnopravni, a ujedno će se prema Vama odnositi isto tako.

Na taj način ste fleksibilniji i atraktivniji za potencijalnog poslodavca. Samostalni njegovatelji su u pravilu samosvjesniji i uživaju veće poštovanje od poslodavca. U igru dolaze i financijski razlozi. Kao samozaposleni možete zaraditi više.

Njegovateljica i pacijent se zajedno smiju

Sloboda odlučivanja o poslovima – sloboda izbora njegovatelja

Samostalnost znači da njegovatelji mogu odlučivati koje će poslove prihvatiti i da mogu pregovarati o njima. Prije nego Vam ponudimo posao, upoznajemo Vas i Vaše preference i na osnov toga znanja Vam nudimo odgovarajuće poslove. Njegovatelji odlučuju koji posao žele prihvatiti i pod kojim uvjetima će ga prihvatiti. Naravno mogu slobodno pregovarati o uvjetima.

Što je viša poslovna kvalifikacija i što su bolje jezične kompetencije možete zaraditi više novaca. Iz tog razloga naša Hausenegel akademija radi na napredovanju i razvoju naših njegovatelja.

Trajanje posla i opis posla su uvijek točno definirani u Vašem ugovoru. Ugovorene usluge obavljate sami i prema vlastitom nahođenju i organizaciji. Primatelj usluge nije dužan izvršavati upute poslodavca i može samostalno odrađivati svoj posao. Samostalna organizacija i ispunjavanje ugovornih obveza su sastavni dio samostalnosti.

Preuzimanje svih birokratskih obaveza

Njegovatelj koji je primatelj franšize kod Hausengelovog franšiznog sustava, ne mora se sam brinuti o stvarimo kao što su službene prijave ili izdavanje računa – mi ćemo to obaviti za Vas. Svi Hausengel njegovatelji su generalno prijavljeni kod njemačkih nadležnih tijela, kao što su obrtničke komore, porezne uprave, tj. uprave za prijavu boravka. Kao davatelji franšize u ime njegovatelja podnosimo zahtjev za prijavu obrta u zaduženoj obrtničkoj komori. Tada se obraćamo i poreznoj upravi koja Vašem obrtu dodjeljuje vlastiti porezni broj. Porezni broj se navodi kod svih računa koji se izdaju na Vaše ime. Za Vas obavljamo kompletno knjigovodstvo i izdavanje računa, kao i dopise sa svim nadležnim tijelima u Njemačkoj. Nakon završetka suradnje podnosimo zahtjev za zatvaranjem obrta nadležnoj komori.

Pacijent i njegovatelj

Osiguranje u Njemačkoj i domovini

Svi njegovatelji imaju opsežno osiguranje za vrijeme koje rade u Njemačkoj. Unutar franšiznog paketa imate sljedeća osiguranja:

Privatno zdravstveno osiguranje – preuzima hitne slučajeve i liječenje akutnih oboljenja (npr. lomove kostiju i zubobolju), no ne i kronična oboljenja ili profilakse

  • Obvezno obrtničko osiguranje – osigurava Vas od svih financijskih gubitaka koji su nastale kao posljedica ljudskog djelovanja ili oštećenja imovine. Osiguranje pokriva iznos od 100 eura.  
  • BGW-osiguranje – poslovna udruga za zdravstvene usluge i skrb, skraćeno BGW je zakonsko osiguranje od nesreća koje je zaduženo za Vas kao njegovatelja. U slučaju nastale štete BGW odobrava optimalna medicinska liječenja, kao i razumne odštete te se brine da možete nastaviti svoj poslovni i životni put.

Fakultativno Vas rado možemo posavjetovati o temi osiguranje u Vašoj domovini. Ukoliko imate pitanja vezana za dodatna osiguranja, možete se rado posavjetovati s našim savjetnicima koji će Vam rado pomoći.

Legalnost

Naš Hausengel franšizni sustav je u potpunosti legalan oblik izvršavanja njegovateljskih usluga, njegova legalnost je pravno potvrđena.

Savezni socijalni sud je u svojoj presudi iz 28. rujna 2011 (Aktenzeichen B12 R 17/09 R) zaključilo, kako je samostalnost pri tzv. 24-satnoj njezi legalno moguća.  

Legalnost Hausengel franšiznog ssustav u „24-satnoj skrbi“ potvrđena je kroz regionalni sud u Frankfurtu, u ožujku 2014. Godine. U svojoj odluci (Aktenzeichen 1 Ws 179/13) se sud poziva na više značajki i primjera koji potvrđuju samostalnost Hausengel franšiznog sustava.

Zaklada Warentest, neovisna njemačka udruga potrošaća, testirala je u  2017 godini  13 posredničkih agencija za istočnoeuropske njegovatelje koje djeluju na državnoj razini.

Hausenegel je tada mogao pokazati sve svoje jake strane koje se odnose na organizaciju, posredovanje njegovatelja, kao i na usluge koje se obavljaju u pogledu 24-satne skrbi. Tekst je dokazao kako Hausengel ima transparentne ugovore te svojim njegovateljima može ponuditi sve moguće prednosti. 

Dostupnost agenata

Hausengel agent

Naše njegovatelje možemo bolje razumiti, zato što su i neki od naših Hausengel agenata radili isti posao i skupili iskustvo koje im pomaže pronaći rješenja za nezgodne situacije. Zato što može doći do nepredviđenih problema je naš tim od ponedjeljka do petka, u terminu od 8:30 do 17:30 uvijek dostupan. Pri hitnim slučajevima smo dostupni od 0-24! Kompetentna pomoć u svakome trenutku je sastavnica naše kompleksne podrške, koja svim Hausengelovim primateljima franšiza daje osjećaj sigurnosti. Bilo da je riječ o manjoj komplikaciji ili većem problemu, možete računati na našu pomoć u svakome trenutku.

Što učiniti kod hitnog slučaja?

Našim njegovateljima smo pri hitnim slučajevima dostupni i van regularnog radnog vremena. Dostupni smo od 0-24! Naš broj hitnog telefona u Hrvatskoj je +49 151 557 937 59

Hausengel hitni pozivi

Prilagođeni poslovi

Prije nego njegovatelju predstavimo ponudu provodimo detaljnu analizu potreba naših klijenata, kao i svih koji su uključeni u proces njege.

Hausengel prilikom spajanja njegovatelja s obiteljima u obzir uzima individualne zahtjeve njegovatelja koji se odnose na trajanje ugovora, spol, zdravstveno stanje osobe kojoj je potrebna njega, lokaciju pa čak i uslove stanovanja potencijalnog poslodavca.

Iz tog razloga naši njegovatelji dobivaju  najbolje prilagođene ponude koje su kompatibilne s njihovim znanjem jezika, radnim iskustvom i preferencama. Radi vaše udobnosti ugovorna dokumentacija bit će vam unaprijed poslana e-poštom.

Naši agenti svaku ponudu detaljno provjeravaju kako bi Vam što točnije mogli prenijeti sve potrebne informacije. Radimo samo s provjerenim ponudama.

Dugogodišnje iskustvo

Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu svoje djelatnosti možemo obavljati s najvećom razinom kvalitete. Hausengel koncept je uvijek bio i ostaje stvar srca. Kamen temeljac za osnivanje Hausengela je bila naša osobna priča o njezi.  Gdje god se kod Hausengela i nakon 14 godina osjeća određena doza strasti, koja ispunjava DNK našeg poduzeća, a ujedno se prenosi na svaki novi član naše obitelji.

Od 2005. godine je Hausengel most između njemačkih obitelji i osoba kojima je potrebna njega, kao i između njegovatelja koji dolaze iz inozemstva.  Mi smo razradili svoj model suradnje koji predstavlja jedinstveni koncept u njegovateljskoj branši, a ujedno svim stranama daje maksimalne prednosti.

Hausengel je sada jedna etablirana marka na njegovateljskom tržištu, kojoj su se povjerile tisuće osoba. Kroz spajanje dugogodišnjeg iskustva i intenacionalnih resursa postavljamo jedan novi europski standard.

Sigurni prihodi

Kao samostalni njegovatelji potpisujete ugovor o radu s poslodavcem, u ovom slučaju s osobom koja se skrbi o osobi o kojoj se morate brinuti. Isplatu ćete dobiti direktno od te osobe na unaprijed dogovoreni način. Njegovatelj dobiva dogovoreni iznos bez odbitaka. Sve je transparentno i pošteno. Svaki mjesec imate pristup svim Vašim dokumentima, uključujući i račune. Mi za Vas čuvamo sve Vaše dokumente.

Dostavljamo Vam prilagođene ponude. Ukoliko vaš rad prijevremeno završi, odmah za Vas tražimo novi posao. U međuvremenu imate pravo koristiti naš smještaj u Heskemu.   

Brojke koje pokazuju naš uspjeh

Hausengel AG Holding osnovan 2018. Spaja sve Hausengel podružnice pod jednim krovom. Na više od 20 internacionalnih lokacija – po njima 8 njemačkih njegovateljskih lokacija – zapošljava u Hausengel grupi skoro 260 zaposlenika. Od našeg osnutka 2005. godine možemo brojati ponosnih 80.000 posredovanja obitelji prema kvalitetnim njegovateljima na državnoj razini. Naši agenti Vas savjetuju na 10 jezika.

  • Polovica naših Hausengel njegovatelja počelo je raditi na preporuku naših zadovoljnih njegovatelja koji su već radili preko nas.
  • 100% obitelji s kojima Hausengel surađuje imaju internetski priključak  
  • Godišnje povišenje broja ugovora s njemačkim obiteljima od 10%
  • Godišnji rast broja novih njegovatelja od 10% u pogledu na mjesečne usporedbe
Hausengel-promicatelj

Promicatelji brenda

O snazi Hausengela ne svjedoče samo brojke, nego prije svega i zadovoljni njegovatelji. Od samog početka je direktni osobni kontakt i uska veza s našim njegovateljima temelj za naše obiteljsko poduzeće. Tijekom godina smo izgradili i njegovali dobre veze s našim partnerima.

Zato što smo ostali vjerni svojim načelima, brzo smo izgradili vrijedne veze i dobili vjerne poslovne partnere koji promiću svoje oduševljenje s Hausengel brendom. Njihovo oduševljenje i ponos što mogu biti dio našeg brenda ih je učinilo našim promicateljima. Promicatelji pomažu manje iskusnim radnicima koji tek ulaze u taj posao. Oni našim njegovateljima stoje na usluzi i savjetuju ih. Njihova strast za poslom je jednostavno zarazna.

Mi cijenimo takve angažirane njegovatelje i želimo da oni to i znaju. Imaju pravo na sudjelovanje u našem akademskom programu. Njihovo mišljenje kod svih tema koje su relevantne za poduzeće nam je iznimno važno jer znamo da im Hausengel stoji blizu srca.

Naši promicatelji brenda su pozvani na sva naša marketinška događanja i postaju naši prijatelji. Najviše nas ponose preporuke sa strane naših promicatelja. Preporuke su najveći znak povjerenja. 

Sustav preporuka i premije za preporuke

Jeste li znali da je polovica svih Hausengel njegovatelja za Hausengel saznala putem preporuka? U branši njege je povjerenje iznimno važno. Stoga se veselimo što nas naši primatelji franšize preporučuju dalje. Za svaku uspješnu preporuku nagrađujemo one koji su ju i napravili.

Za svaku uspješnu preporuku njegovatelja isplaćujemo premiju u iznosu od 100 eura neto ukoliko preporučena osoba odradi minimalno 3 mjeseca preko agencije. Ukoliko poznajete nekoga od Vaših prijatelja ili bližnjih, a traže posao njegovatelja u Njemačkoj, rado nas preporučite i dobit ćete premiju za preporuke!

Za sva pitanja vezana za ovu temu Vam na raspolaganju stoji Vaš osobni agent! 

Njegovatelji i njegovateljice preporučuju Hausengel

Ako ste zadovoljni s nama radovali bi se kada biste nas preporučili dalje, time ostvarujete pravo na premiju u iznosu od 200, - € za svaku novu preporuku!

Osigurajte Vašu premiju!