Brzi test na koronu Brzi test na koronu

Pripreme za put

Kako bi osigurali sigurnost i komfor naših njegovatelja trudimo se obaviti sve formalnosti vezane za Vaše putovanje. Stoga dajemo veliku pozornost organizaciji putovanja do odredišta i mjesta rada. Cilj Hausengela je koordinirati proces na taj način, da su svi naši primatelji franšize budu u potpunosti zbrinuti tijekom cijelog putovanja, da smanjimo stres i pripazimo na sigurnost tijekom putovanja.

Putovanje

Nakon upisivanja i odluke o suradnji s konkretnim poslodavcem osiguravamo školovanja za naše primatelje franšiza. Tijekom školovanja se dogovaraju pojedinosti o franšiznom ugovoru, objašnjavaju se oblik i opseg suradnje i razbijaju se sve predrasude. Cilj školovanja je predstaviti najvažnije informacije, prava i obaveze kako bi na miru mogli otputovati i početi raditi.

Tada je vrijeme organizirati putovanje. Svakom novom primatelju franšize se dodjeljuje osobni agent, koji se brine o tome da se putovanje do osobe kojoj je potrebna njega pravilno organizira.

Gospodin pojašnjava ugovor gospođi
Dolazak
Kada je dobila svoju prvu ponudu za Hausengel je gospođa Zofia otputovala za Njemačku krajem 2016. Dobro se sjeća ove ponude. „Bojala sam se, kada putujete na novo mjesto imate strah koji proizlazi iz nesigurnosti. To je prirodno. „Kada je stigla na odredište shvatila je da je stres bio nepotreban jer je nova njegovateljica bila okružena podrškom i brigom sa svih strana. Prvi susret s novom obitelji prošao je u prijateljskoj atmosferi.. „Primanje je bilo jako ljubazno. Svatko u obitelji mi se smiješio. Moja zamjenska njegovateljica me upoznala s mojim obavezama i zadacima i dala mi je sve informacije koje su mi bile potrebne za rad. Obitelj se pokazala kao ljubazna i prijateljski nastrojena. Osoba o kojoj sam se brinula je bila izrazito ljubazna, smirena i balansirana. Dobro ga se sjećam. „Ulazak u novo okruženje olakšan je kroz veliku podršku, koju Zofia nije dobila samo od obitelji i osobe koju je trebala njegovati, već i od Hausengel suradnika.
Hausengel službeni automobil, Vanjski suradnik dovozi njegovatelje na mjesto rada

Kako bi ispunili očekivanja naših primatelja franšiza tijekom njihovog prvog posla, pokušavamo ich pratiti u svakoj etapi njihovog rada. Pri svojem prvom poslu ih prati naš suradnik. Njegov zadatak je njegovatelju olakšati prvi kontakt s obitelji, pružiti im podršku i rastrojiti sve sumnje.

Naši njegovatelji sami biraju njima najbolji način putovanja. Zadatak Hausengela je koordinirati proces.

Puno njegovatelja preferira putovanje malim autobusima

To je direktan i ugodan način putovanja osoba od kuće pa sve do obitelji osobe o kojoj se moraju brinuti. Ukoliko izaberete ovaj način putovanja, reći ćemo Vam kada trebate okvirno stići kod obitelji te s našim vanjskim suradnikom dogovaramo prijevoz i predstavljanje kod obitelji.

Minibus
autobus se vozi cestom

Putovanje s međunarodnim autobusima

Kada njegovatelj putuje s velikim autobusom, biramo mjesto na koje treba doći i to u blizini mjesta gdje se nalazi potencijalni poslodavac/osoba kojoj je potrebna njega. Naš vanjski suradnik njegovatelja kupi s autobusnog odredištai vozi ich sve do mjesta rada.

Hausengel surašuje s prijevoznicima kao Sindbad ili Eurolines, stoga nudimo mogućnost naručivanja karte i ostvarivanja dodatnog popusta od 15% na kupovinu. Obratite nam se!

Putovanje osobnim automobilom

Ova opcija je moguća nakon dogovora s potencijalnim poslodavcem. Poslodavci nemaju uvijek slobodan parking ispred kuće. Procedura je ista kao i kod putovanja s minibusom. Određuje se vrijeme dolaska njegovatelja i dogovara se sastanak s vanjskim suradnicima. Ugovor se potpisuje u prisutstvu predstavnika.

Automobili na autoputu
Gostinjska soba

Noćenje u Heskemu

U hitnim slučajevima imamo smještaj u blizini našeg ureda , u kojima garantiramo besplatnu brigu i prenoćište za naše primatelje franšiza.

Popis stvari za putovanje

Kako se pripremiti za posao?

Iz iskustva znamo da je prvi put na posao u inozemstvo povezan s velikom razinom stresa. Strana zemlja, strani jezik, strani ljudi – sve nas ovo dovodi do očajavanja. No nemojte se bojati! Zu ove savjete i našu pomoć možete kontrolirati situaciju.

Prije svega je važno sastaviti popis nužnih stvari koje će nam biti korisne tijekom putovanja i rada, koji u prosjeku traje od 6 do 12 tjedana.

Važni dokumenti:

 • Osobna iskaznica
 • Vozačka dozvola
 • Potvrda osiguranja
 • Dokumenti, ugovor s poduzećem koji potvrđuje legalnost i sigurnost njegovatelja
 • Autobusne karte

Ne bi smjeli zaboraviti:

 • Mobitel s punjačem
 • Novčanik i novac (euri) za manje troškove
 • Rječnik ili njemačko-hrvatske govorne vježbe
 • Lijekove koji su Vam potrebni, posebice oni koje morate redovno uzimati, kao i tablete za bolove

Ručna prtljaga:

 • Za piti / voda / termosica s kavom ili čajem
 • Sendviči/ grickalice
 • Maramice i vlažne maramice za ruke

Ovisno o trajanju ugovora nemojte zaboraviti:

 • Odjeća - (donje rublje) trebalo bi pratiti godišnje doba i biti uredno složeno. Bez obzira da li putuje u ljetno vrijeme, nije na odmet ponjeti neku topliju vestu ili jaknu za kišu. Pokušajte izabrati udobnu obuću.
 • Knjige – za osobe koje ne koriste internet u inozemstvu preporučamo da ponesu svoju omiljenu knjigu ili kuharicu, kako bi smanjili stres prilikom pripremanja jela.
 • Kozmetika- higijenske potrepštine – sapun ili gelt za tušitanje, minimalno dva ručnika, šampon za kosu, češalj, pasta i četkica za zube, papuče, papuče za tuš.
 • Laptop, Tablet ili tradicionalnu križaljku.

Prije početka rada bilo bi dobro dati podatke obitelji Vama bliskim osobama, kako bi se u svakome trenutku mogli osjećati sigurno.

Hausengel koordinatori Vam svakim danom stoje na raspolaganju, od ponedjeljka do petka u periodu od 08:30 do 17:30:

+385 31 303 141

U hitnim slučajevima, svakim radnim danom, uključujući i vikende iza 17:30, odnosno od 0-24 h dostupni smo na broj:

+49 151 557 937 59