Brzi test na koronu Brzi test na koronu

Proces suradnje s Hausengelom

Skrb o starijima je u Njemačkoj branša koja se stalno razvija. Posao njegovatelja starijih je zahtjevan, no istovremeno stvara poslovno i ljudsko zadovoljstvo. Ponude za njegovatelje su personalizirane, stoga svaki njegovatelj može pronaći odgovarajući posao za sebe, odnosno posao koji odgovara njegovim preferencama i kvalifikacijama. Kako izgleda posao njegovatelja u Njemačkoj?

Koji su zadaci njegovatelja? Kako započeti sa radom kao njegovatelj? Odgovore na ova i druga pitanja možete pronaći dolje

Spektar zadataka njegovatelja

Njegovatelj organizira cijeli dan za osobu kojoj je potrebna njega. Glavni zadatak je skrb o osobi kojoj je ona potrebna. Zadaci koje ćete imati mogu varirati od pojedine ponude za posao, no generalno su to djelatnosti koje njegovatelj uobičajeno ispunjava za osobu kojoj je potrebna njega. Vaša zaduženja su određena ugovorom. Pojedine radne dane možete samostalno isplanirati.

Briga o starijima u kućnom okruženju:

  • Pomoć i podrška u svakodnevici (npr. kod pranja, kod oblačenja i skidanja stvari)
  • Pomoć pri kupovini
  • Pripremanje jela
  • Planiranje slobodnog vremena i praćenje (razgovori o temama koje su u području interesa osobe o kojoj se brinemo, prisjećanje, zajedničko čitanje ili samo čitanje osobi o kojoj se skrbimo, rješavanje zagonetki, slušanje glazbe/pjevanje, izraživanje različitih sitnica i ručni rad, šetnje i još puno toga)
  • Odlazak kod doktora ili na druge obaveze
  • Pomoć pri osnovnoj njezi

O individualne djelatnostima na području kućne njege može se osobno pregovaratie

Primjer jednog radnog dana kao njegovatelj

Primjer radnog dana njegovatelja u svakoj obitelji izgleda drugačije. Sve ovisi o zdravstvenom stanju osobe o kojoj se brinemo, kao i o opremljenosti okruženja u kojojemu se brinemo o njoj. No ovaj posao je usko vezan za rutinu koja osobi kojoj je potrebna njega daje osjećaj sigurnosti. Jedan radni dan gospođe Dorote, koja s hausengelom surađuje od 2012. godine izgleda ovako:

7:00
Početak rada. Dolazak njegovateljske službe (Kupaonica, promjena pelena)

8:00 
Doručak

08:30
Skrbnik čita novine, njegovateljica čisti

10:00
Kupovina (tri puta tjedno)

12:00
Ručak

13:00 – 15:00
Skrbnik gleda tv i kasnije die odspavati, njegovatelj ovo vrijeme može iskoristiti prema svojim željama  (planirana odsutnost)

15:00 
Wc skrbnika (isprati, promijeniti pelene, češljati)

16:00 
Kava i kolači

16:15
Skrbnik obavlja svoje razgovore na računalu, njegovatelj sprema

17:00
Društvene igre

18:00 – 18:30
Večera

19:00
Priprema za spavanje 

19:30
Skrbnik odlazi na spavanje

Njegovatelj pomaže starijoj osobi

Zadaci i potrebe skrbnika su različiti i dnevna rutina može izgledati drugačije.

Cijeli intervju s gospođom Doroteom pročitajte ovdje.

Upoznavanje njegovatelja s obitelji

Od prvoga dana se korespondent brine o cijeloj organizaciji. Njegovatelji se brinu o onima kojima je potrebna njega, Hausengel se brine o njegovateljima.

Kada dođete u Njemačku, Vas naš vanjski suradnik prati do obitelji kada budete imali prvi kontakt s njom. Ulazak u novu okolinu olakšan je obitelji, kao i njegovateljima i Hausengel suradnicima. Hausengel njegovatelji se mogu osježati „u potpunosti zbrinuto“.

Umowy

Ugovori

Ugovor s Hausengelom

Zaklada Warentest atestirala je 2017. Naše izvanredne djelatnosti posredovanja i oblikovanja ugovora. Stoga se Hausengel ubraja u najbolje njemačke agencije za posredovanje za njegovatelje. Kao jedina provjerena agencija se Hausengel uspio izboriti za odobrenje svojih ugovora te isplivati na vrh svih agencija.

Za nas je važno da naš franšizni ugovor, kao i ugovor o radu bude transparentan i jasno sastavljen. Sa svim našim partnerima raspravljamo o sadržajima ugovora prije njihovog zaključivanja.

Najtransparentniji ugovori

Iz studije poslovne akademije o zdravstvenim i socijalnim organima Saarland pod nazivom „Profil djelatnosti njegovatelja u kućnom okruženju“ proizlazi da su u 77% slučajeva prihodi onih koji imaju samostalne obrte 1300 eura ili veći. Samostalnost njegovatelja s obrtima je jeftinija i isplativija, no samo nekoliko agencija nudi ovakav model suradnje, među njima je i Hausengel. Njegovatelji koji surađuju s Hausengelom mogu mjesečno zaraditi i do 2000 eura neto. Visina iznosa ovisna je o kvalifikacijama i jezičnim kompetencijama njegovatelja. O svakoj stavci se može pregovarati.

Što je bolja poslovna kvalifikacija i što su bolje jezične kompetencije njegovatelj može zaraditi više novaca. Zbog toga naša vlastita Hausengel akademija pomaže pri razvoju i napredovanju njegovatelja kako bi mogli dobiti najbolje ponude. Dobit ćete točno onaj iznos koji ste dogovorili i koji Vam je naveden u ugovoru. Bez posrednika! Novčani iznos će Vam biti direktno isplaćen od poslodavca (obitelji).

Njegovatelji i agent iz posredničke agencije

Trajanje ugovora

Vrijeme boravka u Njemačkoj za samostalne njegovatelje iz zemalja EU u pravilu nema ograničenja. To znači da njegovatelj može onoliko raditi u Njemačkoj, koliko on to sam i želi. Vrijeme trajanja ugovora ovisno je o odluci samostalnog njegovatelja.

Naši njegovatelji u prosjeku provedu 6 do 12 tjedana na poslu. Nakon toga vremena se njegovatelji vraćaju u svoju domovinu, a novi njegovatelj preuzima njihov posao. Normalno je da njegovatelji rade u tandemu te da se izmjenjuju unutar jedne obitelji. Kada se ponovno vrate im je već poznata njegovateljska situacija. To pridonosi izgradnji povjerenja, a svakako je ugodnije za obitelj i njegovatelja.

Minimalni zahtjevi pri biranju smještaja

Tijekom rada njegovatelj stanuje u kućanstvu osobe o kojoj se brine, bez dodatnih plaćanja. Njima bi na raspolaganju trebala biti odvojena soba, nekada i sa vlastitom kupaonicom. Poslodavac većinom nudi i mogućnost telefoniranja, odnosno uspostavljanja kontakta s obitelji njegovatelja u domovini. U većini kućanstva postoji internetski priključak, kako njegovatelj može lakše imati kontakt s obitelji i prijateljima. Prema potrebi poslodavac na raspolaganje može dati i automobil ili bicikl.

Posao njegovatelja započinje u 3 koraka

Njegovatelj kontaktira Hausengel

1. Kontakt

Nazovite nas ili nam pišite.

Hausengel agent razgovara s njegovateljem

2. Izbor ponude

Mi Vam predstavljamo prilagođene ponude. Kao samostalni njegovatelji odlučujete hoćete li prihvatiti ponudu ili želite pregovarati o uvjetima.

Njegovatelj drži ruke pacijenta

3. Početak njegovateljskog rada

Mi organizirao Vaš dolazak i dovodimo Vas do mjesta rada.