<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Proces suradnje s Hausengelom

Upoznavanje njegovatelja s obitelji

Od prvoga dana se korespondent brine o cijeloj organizaciji. Njegovatelji se brinu o onima kojima je potrebna njega, Hausengel se brine o njegovateljima.

Kada dođete u Njemačku, Vas naš vanjski suradnik prati do obitelji kada budete imali prvi kontakt s njom. Ulazak u novu okolinu olakšan je obitelji, kao i njegovateljima i Hausengel suradnicima. Hausengel njegovatelji se mogu osježati „u potpunosti zbrinuto“.

Umowy

Ugovori

Ugovor s Hausengelom

Zaklada Warentest atestirala je 2017. naše izvanredne djelatnosti posredovanja i oblikovanja ugovora. Stoga se Hausengel ubraja u najbolje njemačke agencije za posredovanje za njegovatelje. Kao jedina provjerena agencija se Hausengel uspio izboriti za odobrenje svojih ugovora te isplivati na vrh svih agencija. Pobjednici smo u istraživanjima u konkurenciji agencija za posredovanje njegovatelja.

Za nas je važno da naš franšizni ugovor, kao i ugovor o djelu bude transparentan i jasno sastavljen. Prije nego što budu sklopljeni, sadržaj ugovora dogovaramo sa svim našim korisnicima franšize.

Najtransparentniji ugovori

Iz studije poslovne akademije o zdravstvenim i socijalnim organima Saarland pod nazivom „Profil djelatnosti njegovatelja u kućnom okruženju“ proizlazi da su u 77% slučajeva prihodi onih koji imaju samostalne obrte 1300 eura ili veći. Samostalnost njegovatelja s obrtima je jeftinija i isplativija, no samo nekoliko agencija nudi ovakav model suradnje, među njima je i Hausengel. Njegovatelji koji surađuju s Hausengelom mogu mjesečno zaraditi i do 2000 eura neto. Visina iznosa ovisna je o kvalifikacijama i jezičnim kompetencijama njegovatelja. O svakoj stavci se može pregovarati.

Što je bolja poslovna kvalifikacija i što su bolje jezične kompetencije njegovatelj može zaraditi više novaca. Zbog toga naša vlastita Hausengel akademija pomaže pri razvoju i napredovanju njegovatelja kako bi mogli dobiti najbolje ponude. Dobit ćete točno onaj iznos koji ste dogovorili i koji Vam je naveden u ugovoru. Bez posrednika! Novčani iznos će Vam biti direktno isplaćen od poslodavca (obitelji).

Njegovatelji i agent iz posredničke agencije

Trajanje ugovora

Vrijeme boravka u Njemačkoj za samostalne njegovatelje iz zemalja EU u pravilu nema ograničenja. To znači da njegovatelj može onoliko raditi u Njemačkoj, koliko on to sam i želi. Vrijeme trajanja ugovora ovisno je o odluci samostalnog njegovatelja.

Naši njegovatelji u prosjeku provedu 6 do 12 tjedana na poslu. Nakon toga vremena se njegovatelji vraćaju u svoju domovinu, a novi njegovatelj preuzima njihov posao. Normalno je da njegovatelji rade u tandemu te da se izmjenjuju unutar jedne obitelji. Kada se ponovno vrate im je već poznata njegovateljska situacija. To pridonosi izgradnji povjerenja, a svakako je ugodnije za obitelj i njegovatelja.

Minimalni zahtjevi pri biranju smještaja

Tijekom rada njegovatelj stanuje u kućanstvu osobe o kojoj se brine, bez dodatnih plaćanja. Njima bi na raspolaganju trebala biti odvojena soba, nekada i sa vlastitom kupaonicom. Poslodavac većinom nudi i mogućnost telefoniranja, odnosno uspostavljanja kontakta s obitelji njegovatelja u domovini. U većini kućanstva postoji internetski priključak, kako njegovatelj može lakše imati kontakt s obitelji i prijateljima. Prema potrebi poslodavac na raspolaganje može dati i automobil ili bicikl.

Posao njegovatelja započinje u 3 koraka

Njegovatelj kontaktira Hausengel

1. Kontakt

Nazovite nas ili nam pišite.

Hausengel agent razgovara s njegovateljem

2. Izbor ponude

Mi Vam predstavljamo prilagođene ponude. Kao samostalni njegovatelji odlučujete hoćete li prihvatiti ponudu ili želite pregovarati o uvjetima.

Njegovatelj drži ruke pacijenta

3. Početak njegovateljskog rada

Mi organizirao Vaš dolazak i dovodimo Vas do mjesta rada.