Naše usluge

Želite postati Hausengel? Ovdje smo za Vas!

Organizacijska i stvarna odgovornost koju preuzima kvalificirani i certificirani korisnik podružnica Hausengel kako bi osobama kojima je potrebna njega omogućio život unutar vlastitog doma, nije usporediva s jednostavnom djelatnosti kućne ispomoći. O tome govori i sama kvalifikacija korisnika podružnica za odgovorno, autonomno, te samim time i samostalno preuzimanje djelatnosti za nalogodavca. To znači da su korisnici podružnica Hausengel obrazovani na taj način, kako bi mogli samostalno i odgovorno planirati i provoditi tijek dana, te kako bi u danom slučaju pozvali daljnje pomoći u obliku pružatelja usluga ili zastupničkih agenata u svrhu pružanja optimalne njege i slobode klijenta. Prije preuzimanja djelatnosti, korisnik podružnica sklapa ugovor o pružanju usluge njege s klijentom, odnosno s osobom koja potrebuje njegu ili s obitelji iste. Pomoću tog ugovora se ugovaraju usluge korisnika podružnica na temelju prethodno izrađenog popisa potreba. To omogućuje transparentnu i za obje stranke sigurnu izradu ugovora.

Korisnici podružnica osim usluga njege rado pružaju i usluge kućanskih djelatnosti, kao i usluge održavanja okućnice. Prema pojedinačnom slučaju, kada je riječ o opsežnom i teškom održavanju okućnice, kao i kada se radi o medicinskoj njezi, odnosno liječnički propisanoj njezi radi liječenja, poželjno je i pribjegavanje odobrenoj ambulantnoj službi za njegu. Pri tome također, korisnici podružnica pružaju podršku svojim klijentima.

Korisnici podružnica su u suštini aktivni pružatelji usluga. Ne da su samo samostalni u pravnom smislu, kao što su ispitivanja potvrdila, već su putem svoje samostalne metode iznimno veliko olakšanje i od velike koristi njihovim nalogodavcima. Svi navedeni razlozi su unutar okvira ispitivanja doveli do potvrđivanja samostalnosti korisnika podružnica Hausengel.