<
Schliessen
Schliessen

Dinamično u novu godinu: Kako ostvariti svoje ciljeve i tko će Vas u tome podržati

Za mnoge ljude početak godine je vrijeme za bolje odluke. Postavili ste ciljeve za nadolazeću godinu i vrlo ste motivirani na novi početak. Dobre odluke je lako donijeti, ali kako se možemo pobrinuti da se brzo ne zaborave? 2024. godina je u kineskom horoskopskom u znaku Zmaja, koji predstavlja rast i snagu. Bez obzira vjerujete li u horoskope ili ne, Vama i svim našim Hausengel njegovateljima želimo da ostvarite svoje želje i ciljeve i naravno, želimo Vas u tome aktivno podržati koliko god možemo! Težite li i Vi pozitivnim promjenama? Onda bi Vam sljedeći savjeti mogli biti od pomoći.

Formuliranje jasnih i konkretnih ciljeva ključ je uspjeha. Umjesto donošenja nejasnih odluka, važno je razmotriti kada i kako treba postići promjene. Iskreno razmišljanje o tome koliko nam je doista stalo do određenih ciljeva je ključno. Na primjer, želite li zaraditi više novca? Koliko točno? I kada? Kao Hausengel njegovatelji, o tome zapravo morate vrlo pažljivo razmisliti. Prije nego prihvatite radni nalog u Njemačkoj, odredite uvjete pod kojima želite raditi. To Vas motivira, čini vaše ciljeve isplaniranima i daje Vam sigurnost!

Bez obzira koji Vam je cilj, počnite malim koracima i postavite si realne ciljeve. Put do uspjeha može biti trnovit, ali neuspjehe treba promatrati kao dio procesa. Sposobnost predviđanja i pripreme za neuspjehe povećava šanse za uspjeh. Na primjer, odlučili ste bolje naučiti njemački i završili tečaj jezika? To je odlično! Ali u praksi to ne funkcionira onako kako ste zamislili? Budite strpljivi sami sa sobom i nastavite vježbati. Ako tako nastavite, s vremenom će biti sve bolje. Slavite sebe što imate hrabrosti učiti nove stvari! Ne zaboravite: nagrade za svladavanje prepreka ne smiju se podcjenjivati. Čak i male uspjehe treba slaviti kako bi se održala motivacija.

Stvaranje „saveznika“ i uključivanje prijatelja i poznanika u Vaše ciljeve još je jedna preporuka. Razmjena ideja s istomišljenicima ili pristalicama može ojačati predanost i olakšati postizanje Vaših ciljeva. Razgovarajte s drugima o onome što Vas brine i što biste željeli promijeniti u svom životu. Ako, na primjer, želite započeti novu karijeru i dobro zaraditi kao njegovatelj, a istovremeno steći iskustvo u inozemstvu, onda smo mi u Hausengelu Vaš pravi kontakt. Podržavamo Vas u svakom pogledu, jer zajedno možemo postići puno više nego sami.

Želimo Vam dinamičan početak nove godine i da nikada ne izgubite taj zamah.