<
Schliessen
Schliessen

Izjava o zaštiti podataka tvrtke Hausengel Holding AG

§ 1 Informacija o prikupljanju osobnih podataka

 1. U nastavku ćemo vam pružiti informacije o prikupljanju osobnih podataka tijekom upotrebe naših ponuda i naših web-stranica. Osobni podaci su svi podaci koji se mogu povezati osobno s vama, primjerice ime, adresa, adrese e-pošte i ponašanje prilikom pregledavanja interneta. Osobne podatke obrađujemo u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP) Europske unije i njemačkog Saveznog zakona o zaštiti podataka (BDSG) isključivo kako bismo ispunili ugovorne obveze (čl. 6. stavak 1. točka (b) OUZP-a), na temelju vaše privole (čl. 6. st. 1. točka (a) OZUP-a) ili na temelju pravnih zahtjeva (čl. 6. st. 1. točka (c) OZUP-a).
 2. Odgovorna osoba prema čl. 4. st. 7. Opće uredbe o zaštiti podataka EU-a je tvrtka Hausengel Holding AG, Tulpenweg 1, 35085 Ebsdorfergrund, koju zastupa predsjednik uprave Simon Wenz (pogledajte naš impresum).
  Našeg nadzornika za zaštitu podataka, pravnog zastupnika Christiana Beckera, iz odvjetničkog društva F.E.L.S Rechtsanwaltsgesellschaft mbH, Löhestraße 11, 95444 Bayreuth, Njemačka, možete kontaktirati putem telefona +49 0921 75 66 500 ili putem e-pošte: ra.becker@fels.legal.de
 3. Obrada podataka odvija se za pokretanje i izvršenje ugovora, za evidentiranje potrebe za njegom i skrbi, za raspodjelu osoblja za njegu i evidentiranje usluga njege i skrbi koje nude korisnici franšize, kao i za naplatu usluga. Prosljeđivanje upravnim tijelima i čuvanje dokumentacije odvija se iz pravnih razloga, posebno poreznopravne obveze čuvanja i socijalnopravnih obveza čuvanja. Svrha obrade podataka prvenstveno se temelji na određenoj usluzi. Ako je potrebno, obrađujemo vaše podatke izvan stvarnog ispunjenja ugovora kako bismo zaštitili svoje legitimne interese (npr. utvrđivanje pravnih zahtjeva i obrana u pravnim sporovima).
 4. Hausengel Holding AG putem Hausengel GmbH također prikuplja zdravstvene podatke, ovisno o tome gdje postoji potreba za njegom I skrbi. Podaci o zdravlju dostupni su samo onim odjelima (ovisno o pojedinačnom ugovoru) kojima su ti podaci zapravo potrebni. Podaci o zdravlju zaštićeni su tehnički i organizacijski, a svi zaposlenici koji rade s tim podacima posebno su obučeni za rukovanje osjetljivim podacima.
 5. Podaci zaposlenika obrađuju se u svrhu ispunjavanja obveza koje proizlaze iz radnog odnosa, kao i poštivanja zakonskih socijalnopravnih i poreznopravnih obveza.
 6. Tvrtka Hausengel Holding AG obrađuje sljedeće kategorije vaših podataka: ime, adresu, telefon, adresu e-pošte, IP adresu, sliku, podatke o socijalnom osiguranju, po potrebi i podatke o zdravlju.
 7. Ako ste dali izričitu privolu, tvrtka Hausengel Holding AG upotrebljava vaše podatke i u reklamne svrhe, vaša se slika smije upotrijebiti samo ako ste dali izričitu privolu za upotrebu slike u reklamne svrhe.
 8. Tvrtka Hausengel Holding AG također treba prikupljene podatke kako bi vam mogla pružiti informativni materijal o našoj ponudi usluga. Tijekom unosa adrese možete se usprotiviti slanju informativnog materijala tako što nećete dati privolu za naše oglašavanje i informativnu ponudu.
 9. Ako za pojedine funkcije naše ponude koristimo ugovorene pružatelje usluga ili želimo vaše podatke koristiti u reklamne svrhe, u nastavku ćemo vas detaljno obavijestiti o odgovarajućim postupcima.

§ 2 Prava subjekata podataka

Ovim vas obavještavamo o vašim pravima navedenim u nastavku koja imate kao subjekt podataka:

 • Postojanje prava na informaciju u skladu s uvjetima iz čl. 15. OUZP-a, na ispravak u skladu s čl. 16. OZUP-a, na brisanje u skladu s čl. 17. OZUP-a, na ograničenje obrade u skladu s uvjetima iz čl. 18. OZUP-a ili prava prigovora na obradu u skladu s čl. 21. OZUP-a u slučaju legitimnog interesa, te prava na prenosivost podataka u skladu s uvjetima iz čl. 20. OZUP-a.
 • Postojanje prava na opoziv privole za zaštitu podataka u smislu čl. 6. st. 1. (a) ili čl. 9. st. 2. (a) u bilo kojem trenutku bez navođenja razloga i u bilo kojem obliku bez utjecaja na zakonitost obrade koja se provodi na temelju privole do opoziva.
 • Svaki subjekt podataka ima pravo podnijeti žalbu nadležnom tijelu ako odgovorna osoba ili jedan od njezinih izvršitelja obrade krše zaštitu podataka. Nadležno tijelo je:

Hesenski nadzornik za zaštitu podataka i slobodu informiranja
Gustav-Stresemann-Ring 1
65189 Wiesbaden
https://datenschutz.hessen.de/

Osim toga, subjekt podataka može se obratiti nadzornom tijelu na svojem uobičajenom mjestu boravka (prebivalištu).

§ 3 Sigurnosne mjere

Poduzimamo organizacijske, ugovorne i tehničke sigurnosne mjere u skladu s najnovijim dostignućima kako bismo osigurali pridržavanje odredbi zakona o zaštiti podataka i zaštitili podatke koje obrađujemo od slučajnih ili namjernih manipulacija, gubitka, uništenja ili od pristupa neovlaštenih osoba.

Sigurnosne mjere posebno uključuju šifrirani prijenos podataka između vašeg preglednika i našeg poslužitelja.

§ 4 Izvršitelji obrade

Za hosting naše web-stranice zadužena je tvrtka domainfactory GmbH Oskar-Messter-Str. 33 85737 Ismaning, Njemačka. Izjavu o zaštiti podataka tvrtke domainfactory GmbH pronaći ćete na stranici: https://www.df.eu/de/datenschutz/

Za pružanje usluga IT sustava koristimo se uslugama tvrtke keph IT-Systeme GmbH, Im Löchel 2, 35423 Lich-Eberstadt, Njemačka. Izjavu o zaštiti podataka tvrtke keph IT pronaći ćete na stranici: https://www.keph.de/datenschutz/.

Prikupljanje podataka od korisnika franšize vrši se u ime zajednički odgovornih Hausengel Holding AG i Hausengel GmbH od strane Hausengel International Polska sp. z o.o. sp. j., ul.Szkolna 5/15, 61-834 Poznań (Poljska). Deklaraciju o zaštiti podataka možete pronaći ovdje: https://www.hausengel.pl/polityka-prywatnosci/.

§ 5 Stranica obožavatelja na Facebooku

Vodimo stranicu obožavatelja na Facebooku. Ta je stranica također dostupna i ako nemate račun na društvenoj mreži Facebook.

Stranica se koristi uslugom „Insights” koja bilježi vaše ponašanje tijekom korištenja. Mi sami ne koristimo aktivno ovu uslugu, ali imamo pristup podacima i u osnovi te podatke primamo s Facebooka samo u pseudonimiziranom obliku, pod uvjetom da s našom web-stranicom komunicirate sa svog Facebook računa, na primjer pritiskom na gumb „Sviđa mi se“, ako ostavite komentar ili označite zanimanje za neki događaj, primit ćemo ove podatke s referencom na vaš korisnički profil.

Što se tiče usluge „Insights“, zajednički smo odgovorni s Facebook Ireland Limited, trg Grand Canal 4, Dublin 2 Dublin. Sklopili smo ugovor s Facebook Ireland Limited iz kojeg je Facebook odgovoran za obveze iz članaka 12., 13., 15. do 22. i 32. do 34. OUZP-a, tekst ugovora možete pronaći na sljedećoj stranici: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum.

Ovdje možete pronaći pravila o zaštiti podataka za Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation. Tamo ćete pronaći i informacije o tome kako se obrađuju vaši podaci.

Pravnu osnovu za obradu, u suradnji s Facebookom, vidimo ako imate Facebook profil i putem njega pristupate našoj web-stranici uz privolu - podrazumijevano posjetom - u skladu s člankom 6. stavkom 1. podtsavkom 1. točkom (a) OUZP-a.

K tomu, vidimo pravnu osnovu pretežitog legitimnog interesa u skladu s člankom 6. stavkom 1. podstavkom 1. točkom (f) OUZP-a, pri čemu se naš legitimni interes u tom pogledu sastoji u našem interesu za oglašavanje i komunikaciju.

Našu Facebook stranicu također upotrebljavamo za traženje zaposlenika. Svrha obrade osobnih podataka ljudi koji nemaju Facebook profil i koji posjete našu stranicu obožavatelja također je u ove komunikacijske svrhe.

Prijenos podataka u SAD temelji se na standardnim ugovornim klauzulama Europske komisije. Detalje možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum i https://de-de.facebook.com/help/566994660333381.

§ 6 Facebook Pixel

Naša web-stranica koristi Pixel za radnje posjetitelja za mjerenje konverzije na Facebooku, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook“).

Na taj se način ponašanje posjetitelja na web-stranici može pratiti nakon što su preusmjereni na web-stranicu ponuđača klikom na Facebook oglas. To omogućuje procjenu učinkovitosti Facebook oglasa u svrhu statističkih istraživanja i istraživanja tržišta te optimizaciju budućih mjera oglašavanja.

Prikupljeni podaci su anonimni za nas kao operatora ove web-stranice i ne možemo donijeti zaključke o identitetu korisnika. Međutim, Facebook pohranjuje i obrađuje podatke tako da je moguća veza s odgovarajućim korisničkim profilom i kako bi Facebook mogao upotrebljavati podatke u svoje svrhe oglašavanja, u skladu s Facebook-Pravila o upotrebi osobnih podataka. To omogućuje da Facebook postavlja oglase na Facebook stranice kao i izvan Facebooka. Kao operater web-stranice, ne možemo utjecati na takvu upotrebu podataka.

Daljnje informacije o zaštiti vaše privatnosti pronaći ćete u Facebook podacima o zaštiti podataka: https://www.facebook.com/about/privacy/. Funkciju ponovnog marketinga „Prilagođena publika“ možete koristiti i deaktivirati u području postavki oglašavanja pod https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. Da biste to učinili, morate biti prijavljeni na Facebook. Inačicu Pixela koristimo samo u Facebook području „Prilagođena publika“. Ako nemate Facebook račun, možete onemogućiti oglašavanje na temelju upotrebe s Facebooka na web-stranici Europskog saveza za interaktivno digitalno oglašavanje: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/.

§ 7 Zajednička odgovornost

 1. Obrazac za prikupljanje potreba i zahtjeva, koji provodi tvrtka Hausengel GmbH, u zajedničkoj je odgovornosti s tvrtkom Hausengel Holding AG. Nadalje, web stranica (Homepage) i mogućnosti kontakta na istoj, također se koriste i za kontaktiranje tvrtke Hausengel GmbH, Tulpenweg 1, 35085 Ebsdorfergrund. U tom pogledu postoji zajednička odgovornost s obzirom na komunikacijsku platformu. Sklopljen je ugovor između Hausengel Holding AG i Hausengel GmbH, prema kojem je Hausengel Holding AG odgovoran za zaštitu prava subjekata podataka, a ujedno je i kontakt osoba za subjekt podataka.
 2. U pogledu naše početne stranice, za socijalni marketing i ponovni marketing zajedno snosimo odgovornost s tvrtkom ADYOUCATE Online Marketing / Patrik Zimmermann Consulting, Talstr. 2, 35394 Gießen, Njemačka, info(at)adyoucate.de. Sukladno ugovoru s gospodinom Zimmermannom obavještavamo o obradi podataka pri posjetu našoj početnoj stranici. Osoba za primanje pravnih stvari pogođenih osoba koje se odnose na Clickfunnel, je gospodin Zimmermann. Izjavu o zaštiti podataka gospodina Zimmermanna možete naći ovdje: https://adyoucate.de/agb/.

§ 8 Prosljeđivanje profila korisnika franšize kupcima

Ako ste u našu bazu podataka uključeni kao korisnik franšize, tada je naša ugovorna obveza proslijediti vaš portfelj zainteresiranim osobama kojima je potrebna skrb ili njihovim rođacima. Pritom se na raspolaganje stavljaju vaše ime, fotografija, godine, prebivalište bez ulice i kućnog broja, bračno stanje i broj djece, izučeno zanimanje, imate li vozačku dozvolu ili ste pušač, podaci o vašem znanju njemačkog jezika, vaše iskustvo i znanje o njezi i skrbi (dokument u PDF formatu). Naša obveza prema ovoj obradi podataka, kao i razdoblje čuvanja i zabrana prijenosa podataka s učinkom za budućnost proizlaze isključivo iz ugovora o franšizi.

§ 9 Prosljeđivanje profila kupaca korisnicima franšize

Ako vi kao osoba kojoj je potrebna skrb ili rođak osobe kojoj je potrebna skrb razmatrate jednog ili više kandidata među našim korisnicima franšize kao osoblje za njegu i zatražite ponudu od korisnika franšize, naša je ugovorna obveza prema vama i korisniku franšize proslijediti vaš korisnički profil. Korisnički profil uključuje podatke koje ste naveli u upitniku za prijavu.

§ 10 Office 365

Upotrebljavamo Office 365 na lokaciji i Microsoft Teams da bismo mogli pristupiti podacima s različitih lokacija i omogućiti komunikaciju na više lokacija. Budući da ne čuvamo podatke od korisnika franšize, zainteresiranih strana, kupaca ili zaposlenika izvan vlastitih informatičkih sustava, osobni podaci prosljeđuju se samo kada upotrebljavamo Microsoft Teams. Ovdje se podaci prenose putem poslužitelja tvrtke Microsoft, tako da Microsoft također bilježi ime korisnika, IP adresu i telemetrijske podatke, kao i slikovne podatke. Microsoft također može prenositi podatke u SAD, ali je u skladu s tim prilagodio vlastite propise o zaštiti podataka i regulirao istek Ugovora o zaštiti privatnosti proširenjem svojih standardnih klauzula. Ovime se suprotstavlja mogućnost da sigurnosne vlasti u SAD-u mogu pristupiti vašim podacima. Ako je to slučaj, Microsoft će vas odmah obavijestiti i poduzeti pravne mjere ako to nadležne vlasti zabrane. Informacije o zaštiti podataka tvrtke Microsoft možete pronaći ovdje: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement

§ 11 Koncept brisanja

Podaci koji se odnose na naplatu brišu se nakon 10 godina po završetku godine u kojoj se odvijala poslovna transakcija, u ostalim slučajevima nakon 3 godine po isteku godine u kojoj je posljednja obveza izvršenja utvrđena ugovorom, osim ako socijalni zakonski propisi ne zahtijevaju dulje čuvanje u pojedinačnim slučajevima. Podatke podnositelja zahtjeva izbrisat ćemo nakon 6 mjeseci.

§ 12 Prikupljanje osobnih podataka kada posjetite našu web-stranicu

1. Ako web-stranicu koristite samo u informativne svrhe, tj. ako se ne registrirate ili nam na drugi način ne pružite podatke, prikupljamo samo osobne podatke koje vaš preglednik prenosi na naš poslužitelj. Ako želite pregledati našu web-stranicu, prikupljamo sljedeće podatke koji su tehnički potrebni da bismo vam prikazali našu web-stranicu i zajamčili stabilnost i sigurnost (pravna osnova je članak 6. stavak 1. podstavak 1. točka (f) OUZP-a):

 • IP adresa
 • datum i vrijeme upita
 • razlika u vremenskoj zoni do srednjeg vremena po Greenwichu (GMT)
 • sadržaj zahtjeva (određena stranica)
 • status pristupa / HTTP statusni kod
 • količina prenesenih podataka u svakom pojedinom slučaju
 • web-stranica s koje je stigao zahtjev
 • preglednik
 • operativni sustav i njegovo sučelje
 • jezik i inačica softvera preglednika

2. Kada nas kontaktirate e-poštom ili putem obrasca za kontakt, spremit ćemo podatke koje navedete (vašu adresu e-pošte, po potrebi vaše ime i telefonski broj) kako bismo odgovorili na vaša pitanja. Podatke koji nastaju u tom kontekstu brišemo nakon što spremanje više nije potrebno ili ograničavamo obradu ako postoje zakonski propisani zahtjevi za čuvanjem.

3. Uz gore spomenute podatke, na vašem se računalu pohranjuju i kolačići kada koristite našu web-stranicu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje su dodijeljene i pohranjene na vašem tvrdom disku u preglednik koji upotrebljavate i putem kojih određene informacije dolaze do mjesta koje postavlja kolačić (u ovom smo slučaju to mi). Kolačići ne mogu pokretati programe niti prenositi viruse na vaše računalo. Oni služe kako bi internetsku ponudu učinili jednostavnijom za upotrebu i učinkovitijom u cjelini.

4. Korištenje kolačića:

a) Ova web-stranica koristi sljedeće vrste kolačića čiji su opseg i funkcionalnost objašnjeni u nastavku:

 • Privremeni kolačići (vidi b)
 • Trajni kolačići (vidi c).

b) Privremeni kolačići automatski se brišu kada zatvorite preglednik. To posebno uključuje kolačiće sesije. Oni spremaju takozvani ID sesije s kojim se različiti zahtjevi vašeg preglednika mogu dodijeliti zajedničkoj sesiji. To omogućuje prepoznavanje vašeg računala kada se vratite na našu web-stranicu. Kolačići sesije brišu se kada se odjavite ili zatvorite preglednik.

c) Trajni kolačići automatski se brišu nakon određenog razdoblja, koje se može razlikovati ovisno o kolačiću. Kolačiće možete izbrisati u bilo kojem trenutku u sigurnosnim postavkama vašeg preglednika.

d) Postavke preglednika možete konfigurirati prema svojim željama i npr. odbiti prihvaćanje kolačića trećih strana ili svih kolačića. Željeli bismo naglasiti da možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web-stranice.

5. Uz vašu privolu možete se pretplatiti na naše e-novosti koje koristimo za informiranje o aktualnim temama i zanimljivim ponudama. Oglašena roba i usluge navedeni su u izjavi o privoli.

Za registraciju za naše e-novosti koristimo takozvani postupak dvostruke prijave. To znači da ćemo vam nakon registracije poslati e-poruku na navedenu adresu e-pošte u kojoj vas molimo da potvrdite da želite primati e-novosti. Spremamo IP adrese koje koristite i vrijeme registracije i potvrde. Svrha postupka je biti u mogućnosti dokazati vašu registraciju i ako je potrebno, razjasniti svaku moguću zlouporabu vaših osobnih podataka.

Jedini obvezni podatak za slanje e-novosti je vaša adresa e-pošte. Nakon vaše potvrde spremit ćemo vašu adresu e-pošte u svrhu slanja e-novosti. Pravna osnova je članak 6. stavak 1. podstavak 1. točka (a) OUZP-a.

U bilo kojem trenutku možete opozvati svoju privolu na slanje e-novosti i otkazati pretplatu na e-novosti. Opoziv možete prijaviti klikom na poveznicu navedenu u svakoj e-poruci e-novosti, koristeći ovaj obrazac na web-stranici, e-poštom na info@hausengel.de ili slanjem poruke na kontakt podatke navedene u impresumu.

§ 20 Naša podrška putem WhatsAppa

Ako nas kontaktirate putem usluge WhatsApp Messenger, koristimo Vaš telefonski broj za komunikaciju s Vama putem WhatsApp Business API-ja. Osim toga, obrađujemo druge osobne podatke pohranjene na WhatsAppu, naročito Vaše ime i prezime, Vaš uređaj, profilnu sliku kao i poruke i datoteke koje nam šaljete putem aplikacije.

Obrađujemo Vaš broj mobilnog telefona kako bismo Vas identificirali. Vaš nadimak i profilna slika, koji se dobivaju putem WhatsAppa, koriste se za prikaz. Vaša komunikacija s nama bit će spremljena kao transkript razgovora. Ovo služi za korištenje prethodne komunikacije s Vama kao kontekst za buduće razgovore. Prijepis također sadrži potvrdu o primitku i čitanju. Oni se koriste za osiguranje neometanog prijema i čišćenje neaktivnih kontakata.

WhatsApp neovisno prikuplja podatke. Svrha i opseg prikupljanja podataka od strane WhatsAppa, daljnja obrada Vaših podataka od strane WhatsAppa, kao i Vaša prava i mogućnosti podešavanja za zaštitu Vaše privatnosti mogu se pronaći u izjavi o zaštiti podataka WhatsAppa. Možete ih pronaći ovdje ili izravno u aplikaciji WhatsApp.

Osoba odgovorna za WhatsApp messenger uslugu u smislu GDPR-a je WhatsApp Ireland, a odgovorno nadzorno tijelo prema GDPR-u je irsko nadzorno tijelo za zaštitu podataka. Napominjemo da WhatsApp u sklopu svoje upotrebe pohranjuje podatke u trećim zemljama izvan EU te ih razmjenjuje s drugim uslugama davatelja. Mi na to nemamo utjecaja.

Vaše podatke koristit ćemo isključivo u komunikacijske svrhe te ćemo ih na Vaš zahtjev izbrisati. Također imate mogućnost izravno kontaktirati operatera i zatražiti brisanje podataka.

Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je Vaš pristanak u smislu članka 6. stavka 1. f) GDPR-a. Svoj pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku.

6. Ova web-stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem računalu i koje omogućuju analizu vaše upotrebe web-stranice. Podaci koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web-stranice obično se prenose na Google poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju. Ako se na ovoj web-stranici aktivira anonimizacija IP adrese, Google će unaprijed skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Puna IP adresa bit će poslana Google poslužitelju u SAD-u i tamo skraćena samo u iznimnim slučajevima. U ime operatora ove web-stranice, Google će koristiti ove podatke za procjenu vaše upotrebe web-stranice, za sastavljanje izvještaja o aktivnostima na web-stranici i pružanje operateru web-stranica drugih usluga povezanih s korištenjem web-stranice i interneta.

IP adresa koju je vaš preglednik poslao u okviru Google Analytics neće se spojiti s ostalim Google podacima.

Možete spriječiti pohranu kolačića postavljanjem softvera vašeg preglednika u skladu s tim, međutim, željeli bismo naglasiti da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web-stranice u punoj mjeri. Također, možete spriječiti Google da prikuplja podatke generirane kolačićem koji se odnose na vašu upotrebu web-stranice (uključujući vašu IP adresu), te da Google obrađuje ove podatke pomoću dodatka za preglednik koji je dostupan na sljedećoj poveznici za preuzimanje i instalaciju: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Ova web-stranica koristi Google Analytics s proširenjem "_anonymizeIp ()". Kao rezultat toga, IP adrese se dalje obrađuju u skraćenom obliku, tako da se mogu isključiti osobne reference. Ako se prikupljeni podaci o vama mogu povezati s vama, odmah se isključuje, a osobni podaci odmah se brišu.

Google Analytics koristimo za analizu upotrebe naše web-stranice i za njezino redovito poboljšanje. Dobivene statistike možemo koristiti za poboljšanje naše ponude i učiniti je zanimljivijom za vas kao korisnika. Pravna osnova za upotrebu Google Analytics je članak 6. stavak 1., podstavak 1. točka (f) OUZP-a.

Podaci trećih strana: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, faks: +353 (1) 436 1001. Uvjeti korištenja: www.google.com/analytics/terms/de.html, pregled zaštite podataka: www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html, kao i izjava o zaštiti podataka: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

7. U našu internetsku ponudu integrirali smo YouTube videozapise koji su pohranjeni na www.YouTube.com i mogu se reproducirati izravno s naše web-stranice. Svi su oni integrirani u „način proširene zaštite podataka“, tj. da se nikakvi podaci o vama kao korisniku neće prenositi na YouTube ako ne reproducirate videozapise. Tek kad reproducirate videozapise, prenosit će se podaci navedeni u stavku 2. Mi nemamo utjecaja na ovaj prijenos podataka.

8. Ova web-stranica služi da se web-služba za analize, Matomo, analizira i redovno optimizira u svrhu korištenja naše web-stranice. Preko utvrđenih statistika možemo poboljšati našu ponudu i učiniti je zanimljivijom za Vas, kao korisnika. Pravni temelj za korištenje Matoma je čl. 6 stavak 1 S. 1 slovo f Opće uredbe o zaštiti podataka (DS-GVO).
Za ovu analizu se na Vašem računalu čuvaju kolačići. Odgovorna osoba pohranjuje dobivene informacije isključivo na svom poslužitelju u Njemačkoj. Analizu možete podešavati brisanjem postojećih kolačića. Ako spriječite pohranu kolačića, željeli bismo naglasiti da ovu web-stranicu možda nećete moći koristiti u cijelosti. Sprječavanje pohranjivanja kolačića moguće je podešavanjem u Vašem pregledniku. Međutim, primjena Matoma slijedi tek nakon Vašeg pristanka.
Ova web-stranica koristi Matomo s proširenjem „AnonymizeIP”. Time se IP adrese dalje obrađuju skraćeno i može se isključiti izravno odnošenje na osobe. IP adresa dobivena preko Matoma s Vašeg preglednika se ne spaja s drugim podacima koje smo prikupili.
Program Matomo je projekt otvorenog koda. Informacije od treće strane o zaštiti podataka možete dobiti na https://matomo.org/privacy-policy/

9. Za dogovaranje termina za telefonske razgovore i sastanke/konzultacije putem naše web stranice, koristimo usluge orbnet GmbH, Meraner Straße 28, D-86165 Augsburg, koju zastupaju direktori Christian Schmidt i Gregor Duda, Kalendar sastanaka/termina i sastanci, usmjeravaju se na orbnet GmbH “oblak”, koji se isključivo u šifriranom obliku spremaju na poslužiteljima u Njemačkoj; podaci kojima upravlja orbnet GmbH prosljeđuju se samo posluzitelju u Njemačkoj. Nema prijenosa podataka u zemlje izvan Europskog gospodarskog prostora. Informacije o zaštiti podataka orbnet GmbH možete pronaći ovdje: https://www.orbnet.de/privacy/

10. Kada posjetite web-stranicu, YouTube dobiva informacije da ste pristupili odgovarajućoj podstranici naše web-stranice. Uz to se prenose podaci navedeni u odjeljku 3. ove izjave. To se događa bez obzira pruža li YouTube korisnički račun na koji ste prijavljeni ili korisnički račun ne postoji. Ako ste prijavljeni na Google, vaši će se podaci dodijeliti izravno vašem računu. Ako ne želite dodjelu sa svojim profilom na YouTube, morate se odjaviti prije aktiviranja gumba. YouTube vaše podatke pohranjuje kao korisničke profile i koristi ih za oglašavanje, istraživanje tržišta i/ili dizajn svoje web-stranice ovisno o potrebama. Takva se procjena posebno odvija (čak i za korisnike koji nisu prijavljeni) radi pružanja usluga oglašavanja na osnovu potreba i informiranja drugih korisnika društvene mreže o vašim aktivnostima na našoj web-stranici. Imate pravo prigovoriti stvaranju ovih korisničkih profila, iako se morate obratiti izravno YouTubeu kako biste to pravo iskoristili.

Daljnje informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane YouTube možete pronaći u izjavi o zaštiti podataka. Tamo ćete pronaći i daljnje informacije o svojim pravima i opcijama postavljanja kako biste zaštitili svoju privatnost: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google također obrađuje vaše osobne podatke u SAD-u.

§ 13 Cookiebot

Na našoj web-stranici koristimo web-uslugu Cybot A/S, Havnegade 39, 1058 Copenhagen, Danska (u daljnjem tekstu: cookiebot.com). Cookiebot se koristi za spremanje vaše odluke u vezi s kolačićima koje dopuštate, a koji se postavljaju kada posjetite web-stranicu, najviše na godinu dana. Cookiebot.com pritom bilježi sljedeće podatke:

 • IP adresu (u anonimiziranom obliku, posljednje 3 znamenke postavljene su na 0)
 • datum i vrijeme vaše privole
 • URL naše web-stranice
 • tehničke podatke preglednika
 • šifrirani, anonimni ključ
 • kolačiće koje ste dopustili (kao dokaz o pristanku)

Cookiebot.com koristimo na temelju vaše privole, članak 6. stavak 1.podstavak 1. točka (a) OUZP-a

§ 14 Praćenje događaja Bing Ads

Za mjerenje dosega oglasa koristimo aplikaciju „Bing Ads Conversion Tracking“ tvrtke Microsoft Corporation („Microsoft“). To određuje koliko su uspješne naše pojedinačne mjere oglašavanja na servisima Bing i Yahoo. Na taj način želimo razviti i prikazati oglašavanje koje je zanimljivo posjetitelju web-stranice i koje našu ponudu čini privlačnijom. U tu je svrhu UET oznaka (univerzalna oznaka za praćenje događaja) tvrtke Microsoft integrirana u našu internetsku ponudu. Ovaj JavaScript kôd omogućuje Microsoftu da koristi kolačiće za prikupljanje pseudonimiziranih podataka o vašem posjetu i korištenju naše internetske ponude (npr. o sesiji preglednika i prikazanoj web-stranici) te da nam na temelju toga daje sažete i ne neosobne statistike (na primjer, koliko je posjetitelja došlo na određenu ciljnu stranicu). To nam omogućuje razumijevanje radnji koje su se dogodile nakon što ste vidjeli oglas na servisima Bing ili Yahoo ili nakon što ste ga kliknuli.

Pravna osnova za obradu je članak 6. stavak 1. točka(a) OUZP-a, a subjekte podataka pratimo samo uz privolu.

Također možete spriječiti prikupljanje podataka koje generira kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu web-stranice i obradu tih podataka od strane Microsofta tako što ćete na sljedećoj
poveznici: https://account.microsoft.com/privacy/ad-settings/signedout?lang=de-DE objasniti svoj prigovor. Dodatne informacije o zaštiti podataka i kolačićima koje koriste Microsoft i Bing Ads možete pronaći na Microsoftov web-stranici pod https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement

§ 15 Trustpilot

Sudjelujemo u procesu ocjenjivanja pružatelja usluge Trustpilot A/S, Pilestræde 58, 5, 1112 Copenhagen, Danska.

Trustpilot nudi korisnicima mogućnost ocjenjivanja naših usluga. Poslat ćemo vam zahtjev koji sadrži poveznicu na Trustpilot. Prijenos podataka na Trustpilot temelji se na legitimnom interesu da se osigura naša kvaliteta, te da se dokumentira za naše kupce.

Molimo korisnike koji su koristili naše usluge da daju privolu za slanje zahtjeva za ocjenu. Samo ako su korisnici dali svoju privolu (na primjer klikom na potvrdni okvir ili poveznicu), primit će zahtjev za ocjenu s poveznicom na stranicu za ocjenu. Kako bismo osigurali da su korisnici stvarno koristili našu uslugu, Trustpilotu šaljemo potrebne podatke (oni uključuju ime, adresu e-pošte i referentni broj). Ti se podaci koriste isključivo za provjeru autentičnosti i obraćanje korisniku.

Pravna osnova za obradu podataka korisnika u kontekstu postupka ocjenjivanja je privola u skladu s člankom 6. stavkom 1. podstavkom 1. točkom (f) OUZP-a.

Da biste mogli podnijeti recenziju, moguće je, ali nije potrebno, otvoriti korisnički račun na Trustpilot. Kada otvorite korisnički račun, primjenjuju se uvjeti i odredbe te pravila o privatnosti za Trustpilot. Da bismo održali neutralnost i objektivnost recenzija, nemamo izravan utjecaj na recenzije i ne možemo ih sami izbrisati. Ako imate bilo kakvih pitanja o ovome, izravno kontaktirajte Trustpilot, Trustpilot A/S, Pilestræde 58, 5, 1112 Copenhagen, Danska.

Također smo integrirali widget Trustpilot. Widget je element funkcije i sadržaja koji prikazuje promjenjive informacije. Odgovarajući sadržaj prikazan je u našoj internetskoj ponudi, ali trenutno mu pristupaju poslužitelji Trustpilot. To je jedini način da se uvijek prikaže aktualni sadržaj, a posebno aktualna ocjena. Zbog toga se mora uspostaviti podatkovna veza s web-stranice koja je pozvana u okviru naše internetske ponude za Trustpilot, a Trustpilot prima određene tehničke podatke (pristupne podatke, uključujući IP adresu) koji su potrebni kako bi se sadržaj mogao isporučiti. Nadalje, Trustpilot prima informacije da su korisnici posjetili našu internetsku ponudu. Te se informacije mogu pohraniti u kolačić, a koristi ih Trustpilot za prepoznavanje koje je internetske ponude koje sudjeluju u procesu ocjenjivanja Trustpilot korisnik posjetio. Podaci se mogu spremiti u korisnički profil i koristiti za oglašavanje ili istraživanje tržišta.

Pravna osnova je privola za obradu vaših podataka pomoću kolačića, članak 6. stavak 1.točka (a) OUZP-a.

Korisnici mogu pronaći više informacija o obradi njihovih podataka od strane Trustpilota, kao i njihovom pravu na prigovor i ostalim pravima subjekata podataka u Trustpilot izjavi o zaštiti podataka: https://de.legal.trustpilot.com/end-user-privacy-terms.

§ 16 Userlike

Softver za chat koristimo od poduzeća Userlike UG (ograničena odgovornost), Probsteigasse 44-46, 50670 Köln, Njemačka. Možete koristiti chat kao kontakt obrazac za razgovor s našim osobljem u gotovo realnom vremenu. Kada pokrenete chat, prikupljaju se sljedeći osobni podaci:

 • datum i vrijeme poziva,
 • vrsta/verzija preglednika,
 • IP adresa,
 • korišteni operativni sustav,
 • URL prethodno posjećene web stranice,
 • količina poslanih podataka,
 • i ako je navedeno: ime, prezime i e-mail adresa.

Ovisno o tijeku razgovora s našim zaposlenicima, u chatu u koji ulazite mogu se pojaviti daljnji osobni podaci. Priroda ovih podataka uvelike ovisi o vašem zahtjevu ili problemu koji nam opisujete. Obrada svih ovih podataka služi da Vam pružimo brzu i učinkovitu opciju kontakta i na taj način poboljšamo našu korisničku uslugu.

Svi naši zaposlenici prošli su i prolaze edukaciju na temu zaštite podataka te sigurnog i povjerljivog rukovanja podacima korisnika. Svi naši zaposlenici obvezuju se na povjerljivost te su u skladu s tim potpisali dodatak o obvezi čuvanja povjerljivosti i poštivanja zaštite podataka u svojim ugovorima o radu.

Pozivanjem web stranice www.hausengel.hr, widget za chat se učitava u obliku JavaScript datoteke s AWS Cloudfronta. Chat widget tehnički predstavlja izvorni kod koji se izvodi na Vašem računalu i omogućuje chat.

Osim toga, Hausengel Holding AG pohranjuje tijek razgovora na razdoblje od 1 godine. Ovo služi u svrhu poštede Vas, pod određenim okolnostima, opsežnih objašnjenja o povijesti Vašeg zahtjeva i stalne kontrole kvalitete naše ponude za chat. Stoga je obrada dopuštena u skladu s člankom 6. stavkom 1. slovom f GDPR-a. Ako to ne želite, slobodno nam se javite putem dolje navedenih kontakt podataka. Spremljene razgovore ćemo odmah izbrisati.

Pohrana podataka chata također služi u svrhu osiguranja sigurnosti naših informacijskih sustava. To je i naš legitimni interes, zbog čega je obrada dopuštena prema članku 6. stavku 1. točki f GDPR-a.

Dodatne informacije možete pronaći u pravilima privatnosti Userlike UG (ograničena odgovornost).

§ 17 Clickfunnel

Da bismo mogli procijeniti snagu naše web ponude i potencijalnim kupcima ponuditi oglašavanje naših proizvoda na drugim web stranicama i tako učiniti naše poslovne procese učinkovitijima, na našoj web stranici, ako ste dali suglasnost prema čl. 6 st. 1 alineja 1 toč.) a GDPR, koristimo uslugu „Clickfunnel“ tvrtke Etison, LLC, 3443 W. Bavaria Street, Eagle, Idaho 83616. „Clickfunnel“ će vas prepoznati i na drugim web stranicama i tamo će prikazati oglase našega poduzeća.

Clickfunnel odredila je europskog zastupnika, tvrtku IITR Datenschutz GmbH, Marienplatz 2, 80331 München, Njemačka, email@iitr.de 089-1891736, u odnosu na koju možete ostvariti sva vaša prava.

Izjavu o zaštiti podataka tvrtke Etison, LLC možete naći ovdje: https://signup.clickfunnels.com/privacy-policy#kix.9lek9tubwtnf

§ 18 Uporaba Google Ads Conversion

 1. Koristimo ponudu Google Ads, kako bismo uz pomoć sredstava oglašavanja (takozvanih Google Ads) na vanjskim web stranicama skrenuli pozornost na našu atraktivnu ponudu. U odnosu na podatke iz reklamnih kampanja možemo utvrditi koliko su pojedinačne mjere oglašavanja uspješne. Tako slijedimo naš interes za prikazivanje oglašavanja koje vas zanima, čineći tako našu web stranicu zanimljivijom za vas i postižući pravedan obračun troškova oglašavanja.
 2. Ova reklamna sredstva tvrtka Google isporučuje putem takozvanih „Ad Servera“. U tu svrhu koristimo Ad Server kolačiće, pomoću kojih se mogu izmjeriti određeni parametri za mjerenje uspješnosti, kao što je prikaz oglasa ili broj klikanja od strane korisnika. Ako preko Google oglasa dospijete na našu web stranicu, Google Ads pohranit će kolačić na vašem osobnom računalu. Ovi kolačići u pravilu prestaju važiti nakon 30 dana i ne trebaju poslužiti za vašu osobnu identifikaciju. S ovim kolačićem se u pravilu kao analitičke vrijednosti pohranjuju Unique Cookie-ID, broj Ad Impressions po plasmanu (Frequency), posljednja impresija (bitno za Post-View-Conversions) te Opt-out informacije (oznaka da korisnik više ne želi biti kontaktiran).
 3. Ovi kolačići omogućuju tvrtki Google da ponovno prepozna vaš internet preglednik. Ako korisnik posjeti određene stranice web stranice Ads klijenta i kolačić pohranjen na njegovu računalu još nije istekao, Google i klijent mogu prepoznati da je korisnik kliknuo na oglas i da je prebačen na ovu stranicu. Svakom Ads klijentu dodjeljuje se drugačiji kolačić. Tako se kolačići ne mogu pratiti preko web stranica Ads klijenta. Mi sami ne prikupljamo niti obrađujemo bilo kakve osobne podatke u gore spomenutim mjerama oglašavanja. Tvrtka Google nam na raspolaganje stavlja samo statističke analize. Na temelju ovih analiza možemo prepoznati koje od korištenih mjera oglašavanja jesu učinkovite. Ne dobivamo nikakve daljnje podatke iz primjene sredstava oglašavanja, posebice ne možemo identificirati korisnike na temelju tih podataka.
 4. Zbog korištenih marketinških alata vaš preglednik automatski uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljem tvrtke Google. Nemamo utjecaja na opseg i daljnju uporabu podataka koje Google prikuplja primjenom ovog alata i stoga vas informiramo u skladu s našom razinom znanja: Integracijom Google Ad Conversion tvrtka Google dobiva informacije da ste pristupili odgovarajućem dijelu naše web stranice ili da ste kliknuli na jedan od naših oglasa. Ako ste prijavljeni za neku od usluga tvrtke Google, tvrtka Google posjet može dodijeliti vašem računu. Čak i ako niste registrirani kod tvrtke Google tj. ako se niste prijavili, postoji mogućnost da davatelj usluga sazna i pohrani vašu IP adresu.
 5. 5.    Sudjelovanje u ovom procesu praćenja možete spriječiti na razne načine: a) postavljanjem softvera vašeg preglednika u skladu s tim da posebnim potiskivanjem kolačića treće strane nećete primati reklame od trećih pružatelja usluga; b) deaktiviranjem kolačića za praćenje konverzija, postavljanjem vašeg preglednika tako da se blokiraju kolačići s domene "www.googleadservices.com", https://www.google.de/settings/ads, pri čemu će se ova postavka izbrisati ako izbrišete vaše kolačiće; c) deaktiviranjem oglasa na temelju interesa davatelja usluga koji su dio kampanje za samoregulaciju "About Ads" putem poveznice http://www.aboutads.info/choices, pri čemu će se ova postavka izbrisati ako izbrišete kolačiće; d) trajnom deaktivacijom u vašim preglednicima Firefox, Internetexplorer ili Google Chrome pod poveznicom http://www.google.com/settings/ads/plugin. Željeli bismo naglasiti da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti iskoristiti sve funkcije ove ponude. 
 6. Pravni temelj za obradu vaših podataka je čl. 6 st. 1 al. 1 toč. a) GDPR-a, morate se suglasiti s korištenjem. Sljedeće informacije o zaštiti podataka kod tvrtke Google možete naći ovdje: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy i https://services.google.com/sitestats/de.html. Alternativno možete posjetiti web stranicu Network Advertising Initiative (NAI) na www.networkadvertising.org.

§ 19 Google Maps

Na ovoj web stranici koristimo ponudu Google Maps. To nam omogućuje da vam prikazujemo interaktivne karte izravno u web-mjestu i omogućuje vam ugodnu upotrebu funkcije karte.

Kada posjetite web stranicu, Google dobiva informaciju da ste pristupili odgovarajućoj podstranici našeg web-mjesta. Osim toga se prenose podaci koji vas i vaš sustav čine prepoznatljivim. To se događa bez obzira pruža li Google korisnički račun na koji ste prijavljeni ili ne postoji korisnički račun. Ako ste prijavljeni na Google, vaši će podaci biti dodijeljeni izravno vašem računu. Ako ne želite dodjelu svom profilu kod tvrtke Google, morate se odjaviti prije aktiviranja tipke. Google pohranjuje vaše podatke kao profile korištenja i koristi ih u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili oblikovanja njegovog web-mjesta temeljenog na potrebama. Takva se analiza posebno odvija (čak i za korisnike koji nisu prijavljeni) radi pružanja oglašavanja temeljenog na potrebama i informiranja drugih korisnika društvene mreže o vašim aktivnostima na našem web-mjestu. Imate pravo prigovoriti stvaranju ovih korisničkih profila, pri čemu se morate obratiti tvrtki Google kako biste to pravo iskoristili.

Daljnje informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihove obrade od strane proizvođača dodatka, mogu se naći u izjavama o zaštiti podataka davatelja usluga. Tamo ćete također dobiti dodatne informacije o vašim pravima u svezi s ovim i mogućnostima podešavanja u svrhu zaštite vaše privatnosti: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Tvrtka Google osobne podatke također obrađuje u SAD-u, a mi takvu uslugu koristimo samo uz vašu suglasnost.