Svjetski dan bez duhana

Svjetski dan bez duhana ustanovljen je 31. svibnja 1987. od strane SZO (Svjetska zdravstvena organizacija). Od tada se ovaj dan koristi za podizanje svijesti o štetnosti pušenja. Inicijativa za nepušenje naglašava važnost prestanka pušenja i utjecaj duhanskih proizvoda na određene bolesti i poremećaje. Gore navedene inicijative stavljaju službene beneficije u javnost i podupiru ljude na putu da postanu nepušači.

Pušenje je opasna i ozbiljna ovisnost koja može uzrokovati brojne probleme ili kronične bolesti - od kardiovaskularnih bolesti do plućnih bolesti i raka.

Ova se ovisnost razvija u samo nekoliko tjedana. Kod nekih ljudi traje doživotno. Puno je razloga zašto od pušača postati nepušač!

Tu su na prvom mjestu zdravstveni razlozi, poput stabilizacije krvožilnog sustava, smanjenja rizika od infekcija, smanjenja napadaja kašlja, smanjenja čimbenika rizika za razne vrste karcinoma, smanjenje rizika od koronarne bolesti srca. Od prestanka pušenja nema koristi samo za vaše zdravlje, nego vaš novčanik – to bi također bio razlog za prestanak pušenja.

Pušenje nije samo loše za vaše zdravlje, već i za okoliš. Mnoge se šume krče svake godine za uzgoj biljaka duhana. Sama biljka duhana ima velike potrebe za hranjivim tvarima.

Mi u agenciji Hausengel pridružujemo se inicijativi zabrane pušenja. Također naglašavamo da možete vidjeti trend da obitelji kojima je potrebna skrb često žele njegovatelja nepušača. Moglo bi se reći da nepušači imaju veće šanse za dobar posao.

Još jednom želimo ukazati na negativne posljedice pušenja i naglasiti da svojim životnim navikama upravljamo sami!

Pušenje je izbor! Svatko sam odlučuje o svom zdravlju.

Hausengel novosti
Pogled iza kulisa, najave i događaji
Sve vijesti

Kako se zaštititi od jesenskih prehlada: učinkovite strategije i savjeti

Jesen, iako lijepa, ujedno je i vrijeme kada je naš organizam osjetljiviji na prehlade i infekcije. Promjenjive temperature, vlažnost i povećana aktivnost virusa čimbenici su koji potiču bolesti.…

Svjetski dan Alzheimerove bolesti

Svjetski dan Alzheimerove bolesti: Zahvala njegovateljima

Povodom Svjetskog dana Alzheimerove bolesti, posebno zahvaljujemo vama, njegovateljima. Vaš svakodnevni angažman u pružanju podrške osobama s demencijom zaslužuje najviše priznanje. Alzheimer ne…

Proglašeni su pobjednici ljetne nagradne igre

Tijekom ljeta, mnogi korisnici naše franšize koriste omor a neki od njih traže posao. U Hausengel ljetnoj nagradnoj igri sudjelovali su svi koji su od 1. lipnja do 31. kolovoza preuzeli radni nalog u…