<
Schliessen
Schliessen

Na krilima kućnih anđela

Slađana Zečević, Sid

Zbog vlastiti okolnosti sam se odlučila krenuti njegovateljskim putem i započeti novu životnu avanturu na području 24-satne njege. No, odakle početi? Prvi korak bio je pronalazak pouzdane agencije, koja stoji za svojih suradnika i pruža im svakodnevnu podršku. Na preporuku svoje sestre sam počela istraživati detalje o agenciji za posredovanje njegovateljima po imenu Hausenegl. Kao što je i za pretpostaviti, donošenje odluke o ovakvom obliku posla zahtjeva predanost i ozbiljnost jer mi je cilj bio raditi na zadovoljstvo svih uključenih strana, a to je agencija, obitelj, a naravno i ja! Istražujući po internetu sam pronalazila samo pozitivne komentare o agenciji, a ujedno sam i vidjela kako je mnoštvo njegovateljica nezadovoljno radom drugih agencija, što mi je samo pojačalo sigurnost i dodatno me ohrabrilo prilikom odabira Hausengela jer za tu agenciju nisam pronašla niti jedan negativni komentar.

Prvi radni nalog koji sam prihvatila smatram prekretnicom u svom budućem radu. Dobro ga se sjećam! Naravno, prije odlaska sam bila uplašena, ali nipošto nesigurna, jer je organizacija puta, predstavljanja, a ujedno i upoznavanja obitelji prošla po svim pravilima struke. Na odlazak se ne bih nikako odvažila da nije bilo podrške od strane moje obitelji, a naravno i agencije, koja me je u posao uvodila korak po korak. Uz mogućnost sudjelovanja na edukacijama za njegovatelje, učenja njemačkog jezika (koji mi na početku nije bio jača strana), sam uspješno nadvladala sve poteškoće i uspješno obavila prvi radni nalog. Moj skrbnik je bio nekadašnji profesor klavira, koji je, zbog starosti i bolesti, izgubio volju za glazbom. No, pošto smo se uspjeli emocionalno povezati sambila prisutna kada se nakon 4 pune godine odmicanja od glazbe ponovno posvetio sviranju i sjeo za klavir. Ovo je samo jedan od primjera koje mogu dati u ovome kratkome, ali uspunjenome vremenu koje sam do sada imala u Njemačkoj, točnije, u obiteljima skrbnika o kojima sam se brinula. Na moju žalost, kao i žalost svih članova obitelji i agencije je gospodin nedugo nakon toga preminuo, što me emocionalno i ljudski iznimno pogodilo. No ipak, svjesna sam da su i takva iskustva sastavnio dio njegovateljskog posla.

Moja sadašnja djelatnost ne bi bila moguća bez velike podrške moje obitelji, obitelji kod kojih sam dolazila, kao i agencije koja je sve formalnosti obavila pravovremeno i korektno. Kod Hausengela mi se najviše sviša što njegovatelji nisu prepušteni sami sebi, već imaju stalnu podršku od strane svoje agentice, koja im predstavlja radne naloge koji bi odgovarali njenim uvjetima i osobnosti, jer cilj je obostrana koristi i zadovoljstvo, ne samo u odnosu agencija-njegovatelj, već i obitelj-njegovatelj. Ja na Hausengel gledam kao na uspješanu, dobro organiziranu agenciju koja se unutar njegovateljske branše etablirala kao jedna od najboljih, a za mene i najbolja agencija.

Osim neizmjerne radosti, što sam kao kućni anđeo postala dio života dragih ljudi koji su me otvorenoga srca prihvatili u svoj dom, mi je posao njegovateljice pomogao da bolje upoznam samu sebe, svoje mogućnost, snagu empatije i načine razumijevanja potreba štićenika Hausengela.

Posao njegovateljice sa sobom nosi mnoštvo izazova, koje nije teško nadvladati kada postoji uzajamno strpljenje i poštovanje između štićenika i njegovateljice. Imala sam sreću i radost, da razumijevanje preraste u privrženost, strpljenje u nježnu predanost, a poštovanje u iskrenu, obostranu ljubav između moje trenutne štićenice i mene. U njen dom sam prvi puta došla na 8 tjedana. Ponovno sam se vratila i ostala puna četiri mjeseca, tijekom kojiih smo, zbog trenutne situacije vezane za Koronavirus, većinu vremena provodile same. Upućenost jedne na drugu tijekom tog šestomjesečnog boravka u njenom domu, pružila nam je priliku da se bolje upoznamo. Moje prisustvo njoj je, pokraj redovite skrbi i svakodnevne pomoći, pomoglo da prebrodi dane samoće, a meni je njena blagost i ljudska toplina pomogla da lakše podnesem odvojenost od svoje obitelji zbog dugog i neplaniranog ostanka.

Neizmjerno se zahvaljujem svima i nadam se da će moja iskustva ohrabriti buduće njegovatelje, kako bi se posvetili ovom prekrasnom, ali i zahtjevnom poslu!  

Moje iskustvo s Hausengelom

Slobodanka Pastor, Osijek
Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez agencije Hausengel i moje osobne agentice koja uspješno koordinira svom organizacijom mojih putovanja, isplate plaća i dostupna mi je kada god je potrebno, a to nije čest slučaj. No, lijepo je znati da ukoliko ti nešto hitno zatreba, uvijek je netko tu da se javi u bilo kojoj situaciji. Ako ne moja osobna agentica, onda bilo tko drugi iz Hausengel tima. Svakome tko se želi okušati u ovom poslu ili pronaći boljeg partnera za poslovnu suradnju od onoga s kojim trenutno surađuje, topla preporuka ide agenciji Hausengel.

Suradnja sa Hausengelom daje mi osjećaj stabilnosti

Dorota Kolbuch, Bierutów
Gospođa Dorota Kolbuch u svojoj je poslovnoj karijeri prihvaćala različite izazove. Dugi niz godina radila je u banci, gdje je zauzimala visoku poziciju. Na posljetku je poželjela testirati vlastitu snagu i počela je voditi vlastiti obrt u Poljskoj. Jednoga je dana na internetu naišla na informacije o agenciji Hausengel. Naša firma potaknula je povjerenje i iako gospođa Dorota u to vrijeme nije govorila njemački jezik, odlučila je prihvatiti posao njegovateljice u Njemačkoj.