Presudna tišina

Laura Bihari, Mađarska

Hausengel Laura Bihari

Mađarski kolovoz je 2010. godine bio jako sparan, temperature su se penjale i do 38 stupnjeva celzijusa. No to me nije zanimalo jer sam nakon dva naporna mjeseca konačno dobila radni nalog u suradnji s Hausengelom. Bila sam oduševljena činjenicom da ću konačno raditi u inozemstvu. Bila sam u potpunosti neiskusna u takvoj vrsti putovanja, htjela sam putovati kombijem. Kako smo putovali noću, nisam ni razmišljala da bih nakon mađarske vrućine trebala ponjeti toplih stvari. Temperatura od 22 stupnja u Njemačkoj je bila iznenađujuća za meine. Moja štićenica je bila jako ljubazna i susretljiva prema meni, bez obzira na moju drhtavicu. Poušala sam promatrati sve, biti pozorna, htjela sam sve ispravno razumjeti, odnosno htjela sam svoj posao obaviti korektno. Nakon nekoliko dana sam imala dobar osjećaj da mogu ispravo odraditi svoj posao. Moja štićenica je bila jako inteligentna žena, puno mi je pomogla, uvijek je bila neizmjerno strpljiva samnom. Naravno, nisam bila bez mana, no u dobrom smislu. Mislila sam da je najbolje za nju da budem što je moguće tiša i neprimjetnija, kako je ne bi ometala. Not o za nju nije bilo „neprimjetno“. Tjedan kasnije mi je rekla da sam pretiha. Onda me je zamolila da se ponašam sasvim normalno. Željela je osjetiti i čuti drugi glas, kako bi znala da nije sama u kući. Od tog razgovora sam bila hrabrija te sam svoj posao odraživala punom parom. To je bio moj prvi posao, ali ne i zadnja lijepa priča!

Na krilima kućnih anđela

Slađana Zečević, Sid
Zbog vlastiti okolnosti sam se odlučila krenuti njegovateljskim putem i započeti novu životnu avanturu na području 24-satne njege. No, odakle početi? Prvi korak bio je pronalazak pouzdane agencije, koja stoji za svojih suradnika i pruža im svakodnevnu podršku. Na preporuku svoje sestre sam počela istraživati detalje o agenciji za posredovanje njegovateljima po imenu Hausenegl. Kao što je i za pretpostaviti, donošenje odluke o ovakvom obliku posla zahtjeva predanost i ozbiljnost jer mi je cilj bio raditi na zadovoljstvo svih uključenih strana, a to je agencija, obitelj, a naravno i ja! Istražujući po internetu sam pronalazila samo pozitivne komentare o agenciji, a ujedno sam i vidjela kako je mnoštvo njegovateljica nezadovoljno radom drugih agencija, što mi je samo pojačalo sigurnost i dodatno me ohrabrilo prilikom odabira Hausengela jer za tu agenciju nisam pronašla niti jedan negativni komentar.

Rad s Hausengelom pruža mi sigurnost

Zofia Machoń, Poljska
Gospođa Zofia Machon radila je nekada u slastičarnici u rodnom gradu Lubartowu. U današnje vrijeme pruža pomoć starijim osobama u Njemačkoj na način da se o njima brine u poznatom kućnom okruženju. Njena priča dokazuje da svaka situacija koja se čini teškom ima svoje čokoladne strane. Treba imati samo odgovarajući pregled.

Suradnja sa Hausengelom daje mi osjećaj stabilnosti

Dorota Kolbuch, Poljska
Gospođa Dorota Kolbuch u svojoj je poslovnoj karijeri prihvaćala različite izazove. Dugi niz godina radila je u banci, gdje je zauzimala visoku poziciju. Na posljetku je poželjela testirati vlastitu snagu i počela je voditi vlastiti obrt u Poljskoj. Jednoga je dana na internetu naišla na informacije o agenciji Hausengel. Naša firma potaknula je povjerenje i iako gospođa Dorota u to vrijeme nije govorila njemački jezik, odlučila je prihvatiti posao njegovateljice u Njemačkoj.