<
Schliessen
Schliessen

Hausengel je jedan šaroliki internacionalni tim

Gabriella Toth

Gabriella Toth

»Posao iz snova« je za svakoga tko radi u inozemstvu, djelatnost u kojoj aktivno može koristiti svoj materinji jezik. Mogu tvrditi da ja i moje kolege pripadamo sretnicima koji svoj materinji jezik unutar svog posla koriste kao integralni dio istoga: Hausengel je u pravome smislu riječi jedan pravi, internacionalni tim.

Kao studentica doktorskog studija informacijskih i knjižničarskih znanosti na sveučilištu ELTE u Budimpešti, sam 2012 došla u Njemačku, s ciljem da za svoj doktorski ispit predviđeno istraživanje apsolviram u Marburgu. U tome trenutku nisam mogla ni zamišljati kako ću samo godinu dana kasnije napustiti svoje izučeno zanimanje i  početi se baviti u potpunosti novim područjem.

Jedna draga poznanica mi je 2013 napomenula da mađarski Hausengel tim traži pojačanje. Iskoristila sam priliku i odmah se prijavila. Moja prijava je uspješno zaprimljena i od toga trenutka sam podrška ekipi agencije kao suradnica u mađarskom odjelu.

U Mađarskoj sam 12 godina radila kao knjižničarska-, informacijska- i dokumentarna savjetnica . Pri tome je rad s ljudima činio osnovu moga djelovanja. Moj rad za Hausengel agenciju mi pričinjava veliku radost i zabavu jer su sva iskustva i znanja stečena tijekom studija i prijašnjeg posla pronašla svoju namjenu u sadašnjem poslu.

Suradnici Hausengel grupe dolaze iz minimalno 5 različitih država, odnosno sastojimo se od minimalno pet različitih nacionalnosti. Podrazumijeva se da smo svi tolerantni, prihvaćamo i poštujemo jedni druge. Ovi principi se odražavaju i na naše svakodnevne aktivnosti. Bilo da je riječ o svakodnevnim ili stručnim pitanjima vezanim za posao: moje kolege su uvijek spremne pomoći i otvoreni su. Stalno se pokušavamo podržavati i izlaziti u susret novim poslovnim izazovima svakodnevice.

Hausengel je jedan veliki, šaroliki, internacionalni tim koji se drži skupa. Mogu iskreno tvrditi da je to najbolji kolegij ljudi za koji sam mogla raditi.

Kada sam počela raditi za Hausengel se sve promijenilo

Marta Janiak
Može li posao biti intenzivan, napet, ali istovremeno smislen i motivirajuć? Može li zauzeti veći dio dana, ali svejedno ostaviti dovoljno prostora za privatni život? Mora li posao izričito označavati obavljanje postavljenih zadataka ili može pridonositi da radni dan oblikujemo i ispunimo samodisciplinom, odgovornošću, savjesnošću i vlastitom osobnosti? I još kao posljednje – može i posao pričinjavati sreću i zadovoljstvo? Nikada prije nisam na sva ova pitanja mogla odgovoriti s „da“. Sve se promijenilo kada sam pronašla posao kod Hausengela.

Ono što me oduševilo na početku naše suradnje, nastavilo me svaki dan iznova oduševljavati!

Marzena Tylman
Radim u telefonskoj centrali Hausengela. Da budem iskrena, to nikada nije bio posao o kojemu sam sanjala. No što ga duže radim, postaje mi jasnije da ovaj posao nikada ne bih zamijenila s nekim drugim. Svaki dan čujem koliko su obitelji i naši njegovatelji zahvalni na podršci koju im pružamo. To je za mene dokaz da naš rad ima smisao. Te riječi hvale su kompliment, ali ujedno i izazov. Ni pod kojim slučajem ne smijemo razočarati ljude koji nam daju svoje povjerenje.

Kod Hausengela me najviše iznenadila otvorenost

Stefan Szablewski
Nakon tri godine poslom uvjetovanih putovanja, života iz kofera i spavanja po hotelima poželio sam posao u blizini svoga prebivališta. Tražio sam dakle napeti posao, koji bi odgovara mojim očekivanjima – zahvaljujući Hausengelu sam ga i pronašao!