<
Schliessen
Schliessen

Hausengel je za mene spremnost pomoći drugima

Magdalena Gärtner

Magdalena Kubiak

Moja pustolovina kod Hausengela na odjelu za oprativni menadžment započela je u rujnu 2015 godine.

Bila je povezano s mojim preseljenjem iz Poljske u Njemačku - dakle jedan veliki projekt koji je imao utjecaja na sve razine života. Moj sadašnji šef mi je u tom vremenu pružao podršku gdje god je to potrebno, a mogla sam se osloniti i na svoje radne kolege. Bilo da je riječ o samom preseljenju ili svim popratnim fomalnostima (npr. pomoć pri traženju stana ili odlazak kod naležnih tijela) – sve je funkcioniralo jednostavno i bez stresa. To ne bi bilo moguće da nije bilo vremena, strpljenja i razumijevanja koje su mi poklonile kolege.

U svojoj zemlji sam studirala „javno zdravstvo“. Kada sam bila u potrazi za poslovnim izazovima, bilo mi je važno da pronađem nešto vezano za zdravlje/njegu/unaprjeđenje zdravstva. Samo tako sam mogla slijediti svoje vrijednosti i pronaći harmoniju između posla, izobrazbe i privatnog života.

Za mene su te vrijednosti: zdravlje (dio toga je naravno i socijalna blagostanje), spremnost pomoći, ljudskost i zaštita slabijih. Uzorno je da upravo te vrijednosti za firmu Hausengel (kao što stoji i u opisu Hausengela) imaju minimalno jednaki značaj kao i djelotvornost poduzeća. S time se mogu poistovjetiti kao suradnik agencije.

Tijekom vremena sam se nastavila razvijati u firmi i dobila sam mnoštvo novih zadataka. Kao prednost vidim i činjenicu da o svim problemima, upitima, konfliktnim situacijama, prijedlozima ili novim idejama možemo direktno razgvarati s upravom. Uvijek imam osjećaj da sam shvaćena ozbiljno i da se moj glas čuje. To mi omogućava samoinicijativnu, kao i odgovornu i samostalnu djelatnost u poslu.

U našemu poslu, za i s ljudima, veliku ulogu igraju i ponekad snažne emocije. To mi se jako sviđa i obuzima me u pozitivnom, kao i nekada u negativnom smislu. Potrebno je paziti da si sudbine ljudi ne uzimamo previše k srcu. Skoro svakodnevno čujem životne priče koje ostavljaju snažan dojam na mene. Istovremeno se moramo maknuti od predrasuda, klišeja i unaprijed konstruiranih mišljenja. Za mene je jako emotivno kada za osobu kojoj je potrebna skrb pronađem odgovarajuće rješenje i sve se na kraju uspješno odigra. Ipak, ima li išta ljepše od toga da ste na kraju dana posredovali s jednim »anđelom«.

Ono što me oduševilo na početku naše suradnje, nastavilo me svaki dan iznova oduševljavati!

Marzena Tylman
Radim u telefonskoj centrali Hausengela. Da budem iskrena, to nikada nije bio posao o kojemu sam sanjala. No što ga duže radim, postaje mi jasnije da ovaj posao nikada ne bih zamijenila s nekim drugim. Svaki dan čujem koliko su obitelji i naši njegovatelji zahvalni na podršci koju im pružamo. To je za mene dokaz da naš rad ima smisao. Te riječi hvale su kompliment, ali ujedno i izazov. Ni pod kojim slučajem ne smijemo razočarati ljude koji nam daju svoje povjerenje.

Kod Hausengela me najviše iznenadila otvorenost

Stefan Szablewski
Nakon tri godine poslom uvjetovanih putovanja, života iz kofera i spavanja po hotelima poželio sam posao u blizini svoga prebivališta. Tražio sam dakle napeti posao, koji bi odgovara mojim očekivanjima – zahvaljujući Hausengelu sam ga i pronašao!

Hausengel je jedan šaroliki internacionalni tim

Gabriella Toth
»Posao iz snova« je za svakoga tko radi u inozemstvu, djelatnost u kojoj aktivno može koristiti svoj materinji jezik. Mogu tvrditi da ja i moje kolege pripadamo sretnicima koji svoj materinji jezik unutar svog posla koriste kao integralni dio istoga: Hausengel je u pravome smislu riječi jedan pravi, internacionalni tim.